Politică Prima pagina

Toader, reacție privind consultarea Parlamentului pe tema referendumului: „Dezbaterea fiind în curs, nu este rolul meu să mă amestec. Există această abilitare a Guvernului ca în situaţii excepţionale, de urgenţă, să emită ordonanţă de urgenţă”

tudorel toader
Publicat de Grigore Bogdan
Ministrul Justiției Tudorel Toader a avut o prima reacție după ce Klaus Iohannis a anunțat că va adresa Parlamentului o nouă consultare privind referendumul, pentru a-l face „mai eficient și mai puternic”.

“Referendumul este apanajul preşedintelui republicii, nu al ministrului Justiţiei. Referendumurile intră în două categorii: cele obligatorii care produc consecinţe juridice şi cele consultative. Am văzut şi eu toată dezbaterea din spaţiul public, mai consultă, Parlamentul,  data, extindem aria de referinţă a întrebărilor pentru referendum. Dezbaterea fiind în curs nu este rolul meu să mă amestec. Până atunci, vreau să vă spun că în Constituţie există această abilitare a Guvernului ca în situaţii excepţionale, de urgenţă, să emită ordonanţă de urgenţă. Din moment ce o prevedere este de rang constitutional, ca prevederea respectivă să fie extrasă din Constituţie, să nu mai existe, trebuie o procedură de revizuire a Constituţiei “ a afirmat Tudorel Toader la Antena 3, scrie News.ro.

Lasa un comentariu