Panorama Turism

TOP 5 locuri de vizitat în Bavaria

Bavaria
Publicat de Cristian T.
În sudul Germaniei, landul Bavaria cu capitala la München se prezintă în toată frumuseţea peisajelor sale, fie urbane sau naturale. Natura sălbatică, aerul sănătos și plin de vitalitate, bogăţia culturală şi modul de viaţă bavarez fac din această zonă o atracție pentru toate gusturile.

marienplatz photo

  1. Marienplatz, Munchen – Cel mai important oraș al regiunii Bavaria este Munchen. Cu toate că nu este foarte mare ca întindere, Munchen-ul te poate surprinde prin mixul de arhitectură veche și modernă și prin multitudinea de cafenele și restaurante tradiționale bavareze. În centrul orașului este o uriașă piață, lângă clădirea impunătoare a primăriei, unde poți asista la concerte de muzică stradale ale formațiilor de folk locale. O atracție deosebită este și turnul cu ceas, de unde este fotografiată piața mai sus, ale căror bătăi de clopote la oră fixă fac ca turnul să se balanseze.

neuschwanstein photo

2.  Castelul Neuschwanstein – construit de ultimul rege al Bavariei, Ludwig al-II-lea, castelul este o minunăție arhitecturală și artistică, ascunsă în pădurile montane dese. Castelul a rămas neterminat, din cauza morții misterioase a regelui în anul 1886, la doar 17 ani de la începerea construcției. La castel se ajunge dintr-o localitate pitorească de munte, Hohenschwangau, în apropiere de Fussen, o zonă montană spectaculoasă prin peisajele sale.

 

englischer garten photo

3. Englischer Garten (Grădina Engleză) – Acest parc aflat în mijlocul orașului Munchen și care se întinde către nord-est a fost creat în 1789 de către Sir Benjamin Thompson și extins și îmbunătățit de succesorii acestuia. Parcul este chiar mai mare decat faimosul Central Park din New York, dar mai mic decât Richmond Park-ul londonez. După ce servești o halbă de bere și guști tradiționalul Wurst, te poți plimba pe aleile întortocheate și poți explora în voie natura. Există chiar și un loc unde localnicii vin să facă surf. Potecile prin pădure sunt neasfaltate, dar ai și locuri special amenajate pentru biciclete sau călărie.

bmw welt photo

4. Muzeul BMW și BMW Welt (Lumea BMW) – Cele două clădiri impunătoare, care stau față în față, te așteaptă să descoperi o istorie a unei mărci auto bavareze care nu mai are nevoie de nici o introducere. În muzeu poți să asiști la procesul de asamblare a motoarelor si caroseriilor, poți vedea realizările brandului de-a lungul istoriei, cât și felul în care inginerii germani au gândit fiecare detaliu unic al autovehiculelor si motocicletelor. Printre modelele expuse poți vedea și câteva prototipuri, care nu au fost niciodată produse în serie, dar care te vor fascina prin eleganță și design.

allianz arena photo

5. Allianz Arena – orice fan adevărat de fotbal tresare când aude numele de Bayern Munchen. Chiar și dacă nu ești un împătimit al sportului rege nu ai cum să nu știi de palmaresul si faima incontestabile ale echipei orașului Munchen. Pe acest stadion joacă de fapt două echipe: FC Bayern Munchen și mai puțin cunoscuta echipă TSV Munchen 1860. Arena a fost inaugurată în 2005 și a costat 340 milioane de Euro. Noaptea, toata cupola este luminată, în funcție de cine joacă în acel moment: roșu, dacă e Bayern, albastru, dacă e TSV Munchen 1860 și alb, daca joacă naționala Germaniei. Poți vizita magazinele de suveniruri sau să faci un Arena Fan Tour, cu ghid specializat.

Lasa un comentariu