Prima pagina Societate

TOP al zonelor din Bucureşti pentru închirierea apartamentelor

Publicat de Grigore Bogdan
Conform unui studiu al Salonului de Imobiliare Bucureşti, studenţii care vor să stea în Bucureşti în anul universitar 2018-2019 prefera garsoniere în zonele Dristor, Politehnica, Centru, Timpuri Noi sau Eroilor, iar preţurile la acestea variaza între 230 şi 310 euro, în funcţie de regiune, informeaza Mediafax.

Pe primul loc în preferinţe, se află zona Dristor, unde nivelul chiriilor pentru o garsonieră variază între 230 şi 240 de euro.

„Deşi nu se află în imediata vecinătate a niciunui pol universitar, zona Dristor este prima în top datorită nivelului chiriilor, raportat la beneficii precum prezenţa în zonă a două magistrale de metrou diferite (M1 şi M3) care conectează cartierul la toate punctele majore de interes din Bucureşti, dar şi proximitatea faţă de două centre comerciale”, arată analiza.

Locul al doilea este ocupat de zona Grozăveşti-Politehnica, unde chiria garsonierelor variază între 250 şi 290 de euro.

„Este zona tradiţională a studenţilor din Bucureşti, unde se regăsesc şi cele două campusuri publice – Complexul Studenţesc Regie şi Complexul Studenţesc Leu. În zonă se află Universitatea Politehnică, Facultatea de Electronică & Telecomunicaţii, Facultatea de Psihologie şi Facultatea de Jurnalism, principalele beneficii fiind prezenţa a două staţii de metrou – Grozăveşti şi Politehnica, proximitatea faţă de Gara de Nord, centre comerciale, parcuri şi Grădina Botanică”, precizează studiul.

Următoarea zonă este partea centrală Unirii-Universitate-Romană, unde garsonierele sunt cotate între 290 şi 310 euro.

„De asemenea, proximitatea faţă de Centrul Vechi, polul distracţiei din Capitală cu numeroase cafenele, restaurante şi cluburi, proximitatea de Parcul Cişmigiu, dar şi trei staţii de metrou şi numeroase staţii de autobuze şi troleibuze, se numără printre prinicipalele beneficii. Totodată aceasta este şi cea mai scumpă zonă din Topul SIB”, apreciază sursa citată.

Pe locul patru se clasează zona Timpuri Noi, unde nivelul chiriilor pentru garsoniere variază între 280 şi 300 de euro.

Ultima zonă din clasament este Eroilor-Ştirbei Vodă, unde nivelul chiriilor unei garsoniere variază între 255 şi 280 de euro.

„Prezenţa staţiei de metrou, proximitatea faţă de parcuri (Eroilor, Operei şi Cişmigiu), precum şi faţă de zona ultracentrală sunt principalele beneficii ale acestei zone ce ocupă locul 5 în topul prezentat”, spun realizatorii studiului.

Conform datelor Institului Naţional de Statistică, la nivelul anului 2017 în regiunea Bucureşti-Ilfov erau 33 de universităţi, cu 127.500 de studenţi.

Lasa un comentariu