Justitie Prima pagina

Tudorel Toader: “Cred că ce face preşedintele astăzi este cel mai periculos precedent pentru statul de drept”

Publicat de Grigore Bogdan
Tudorel Toader a comentat în această dimineaţă declaraţiile preşedintelui Iohannis cu privire la motivarea CCR, care a stabilit revocarea şefei DNA. Ministrul Justiţiei consideră că pozitia lui Iohannis reprezintă “cel mai periculos precedent pentru statul de drept”.

“Din lunga mea experienţă în sistemul judiciar, cred că ce face preşedintele astăzi este cel mai periculos precedent pentru statul de drept. Cel mai periculos precedent pentru că este prima dată când un demnitar de rang înalt pune în discuţie respectarea şi aplicarea legii fundamentale şi respectarea şi aplicarea unei decizii a Curţii Constituţionale”, a declarat, miercuri dimineaţă, ministrul Justiţiei.

Toader s-a referit si la declaraţiile de ieri ale lui Iohannis in ce priveste ameninţările la adresa magistraţilor transmise prin discursurile de la mitingul PSD, dar şi de Liviu Dragnea.

“Ministrul Justiţiei nu comentează ce declară alţii, fie el si preşedintele republicii, care a devenit foarte cunoscator în ale Dreptului Constituţiional”, a spus ministrul Justiţiei.

Lasa un comentariu