Prima pagina

Tudorel Toader pune pe tapet greșelile PSD în justiţie: OUG 13, recursul compensatoriu, OUG privind modificarea codurilor penale

Publicat de Grigore Bogdan
Fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, a subliniat, pe o pagina de socializare, câteva greşeli făcute de PSD în justiţie, printre acestea numărandu-se OUG 13, legea recursului compensatoriu şi OUG privind modificarea codurilor penale. A explicat si motivul pentru care a fost revocat de la MJ, respectiv, refuzul de promovare a OUG pe amnistie şi graţiere.

„Dintre greșelile PSD referitoare la Justiție!

1. Emiterea OUG nr.13 din ianuarie 2017, cu toate consecințele acesteia;
2. Adoptarea Legii privind recursul compensatoriu. Legea a fost inițiată în 2016, în procedura parlamentară MJ a emis aviz negativ, iar în controlul de constituționalitate a susținut neconstituționalitatea acesteia;
3. Refuzul de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală, în acord cu deciziile de neconstituționalitate pronunțate în controlul a posteriori, precum și pentru transpunerea Directivei privind confiscarea extinsă, respectiv, a Directivei privind consolidarea prezumției de nevinovăție”, se arată într-o postare pe Facebook a lui Tudorel Toader.

„Comisia specială s-a interpus între Guvern și Parlament denaturând procesul legislativ, sens în care oferim doar trei exemple: În iulie 2017, Guvernul a aprobat proiectul de lege, inițiat de către MJ, pentru modificare Codului penal, în acord cu deciziile CCR, precum și pentru transpunerea Directivei privind confiscarea extinsă. Proiectul de lege a fost preluat de către Comisia specială, pe care l-a modificat în mod substanțial, adăugând numeroase soluții legislative declarate neconstituționale. Pe cale de consecință, deși au trecut doi ani, Codul penal nu a fost încă modificat în acord cu deciziile CCR, iar Directiva privind confiscarea extinsă nu a fost încă transpusă în legislația națională”, a punctat Toader, pe Facebook.

Lasa un comentariu