Politică Prima pagina

Tudorel Toader, REACŢIE INCENDIARĂ după vizita la Parlamentul European: “Nu s-a dorit AFLAREA ADEVĂRULUI”

Publicat de Andrei P

Tudorel Toader s-a arătat nemulţumit de dezbaterile din Parlamentul European privind legile justiţiei. Acesta spune că totul “s-a discutat într-o manieră absolută politicianistă” şi că afirmaţiile făcute de comisarul european pentru justiţie, Věra Jourová, “probabil nu emană de la dânsa”.

“N-am cum să fiu mulţumit, în condiţiile în care s-a văzut cu ochiul liber (…) faptul că s-a discutat într-o manieră absolut politicianistă, cu un pretext de conţinut juridic. (…) Unii s-au exprimat despre legile justiţiei fără să cunoască nimic din conţinutul respectivelor legi”, a spus Toader, adăugând că va face “un inventar al neadevărurilor care au fost spuse” la dezbaterea din Parlamentul European.

El a mai afirmat că are “ferma convingere că nu s-a dorit aflarea adevărului”, acuzând în acest sens şi faptul că nu i s-a permis de conducerea Parlamentului European să ia cuvântul în dezbatere.

“S-a indus din start o confuzie, pentru că pretextul dezbaterii de astăzi l-a constituit proiectul de lege pentru modificarea legilor justiţiei, dar s-a vorbit de corupţie. Ori – ar fi trebuit să ştie şi vorbitorii – regula este că atunci când nu ştii ce spui, taci din gură, că n-ai riscul să greşeşti”, a declarat ministrul justiţiei.

“Am convingerea unui discurs absolut politicianist, cu un pretext juridic la fondul căruia nu s-a dorit să se ajungă. Fond care nu a fost şi nu este cunoscut de către mulţi dintre vorbitori, probabil că nici nu i-a interesat”, a adăugat el.

Toader a mai spus că Věra Jourová, comisarul european pentru justiţie, care a luat cuvântul în dezbatere din partea Comisiei Europene, “cunoaşte sistemul de justiţie din România, dar enunţurile pe care le-a făcut probabil nu emană de la dânsa, pentru că altfel nu cred că ar fi putut să facă respectivele afirmaţii”.

CITEŞTE ŞI:

INCENDIAR. PSD-UL condus de Liviu Dragnea, ACUZAT că a FRAUDAT VOTURI cu PASTILE DE NUROFEN

Lasa un comentariu