Politică Prima pagina

Tudose, LOVITURĂ CUMPLITĂ pentru Casa Regală, dar şi pentru Liviu Dragnea

Publicat de Andrei P

Guvernul condus de Mihai Tudose a dat aviz negativ proiectului depus în parlament de Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea cu privire la reglementarea statutului juridic a Casei Regale a României.
Această decizie nu este una surprinzătoare, mai ales că la finalul anului trecut, Mihai Tudose a spus că va fi împotriva acestui proiect.

“Tot respectul pentru regele Mihai, pentru ce a reprezentat în istorie, pentru ce a fost până la moarte. El a fost şef de stat. De aici până la a da drepturi urmaşilor unui şef de stat… Iertaţi-mă, dar mai avem foşti şefi de stat care au urmaşi în viaţă. (…) Noi nu suntem monarhie. România, constituţional, este o republică. Noi am recunoscut anumite merite fostului şef de stat – regele Mihai. Să mă apuc acum să recunosc că există nu ştiu ce coroană pe aici… Iertaţi-mă, dar nu prea îmi vine, că nu am nici temei legal. Casa Regală este o fundaţie. Domniile lor doresc ca această fundaţie să capete statutul de fundaţie de interes naţional. Cu asta sunt de acord”, spunea Tudose în decembrie.

Primul ministru a mai spus, tot atunci, că membrii Casei Regale pot închiria Palatul Elisabeta.

“România nu este monarhie, ci republică. Palatul Elisabeta trebuie să revină statului român. Membrii Casei Regale pot să stea la Săvârşin sau în altă parte”, declara Tudose.
Proiectul privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale a fost depus la Parlament de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pe 7 noiembrie 2017.

Lasa un comentariu