Criptomonezi IT Prima pagina

ULUITOR. Soluția cu care Facebook schimbă definitv lumea

Publicat de Anca D
Odată cu dezvoltarea câtorva coloși – companii de IT și guvernele care se folosesc de tehnologie pentru a-și urmări cetăţenii -, cei mai mulți consideră azi că tehnologia a reuşit să centralizeze puterea și, nu așa cum a părut inițial, să o descentralizeze.

Au apărut însă criptarea şi critomonedele care iau puterea din mâinile sistemelor centralizate şi o pun înapoi în mâinile oamenilor: dar cu riscul de a deveni greu de controlat.
„Sunt intersat să aprofundez şi să studiez aspectele pozitive şi negative ale acestor tehnologii şi cum să le folosim cât mai bine prin serviciile pe care le oferim”. – scrie Mark Zuckerberg, pe pagina lui de FB. În postarea sa recunoşte că reţeaua de socializare are încă destul de multe probleme care trebuie reparate şi la a căror rezolvare va lucra în acest an: protejarea utilizatorilor împotriva abuzurilor şi urii, apărarea împotriva ingerinţelor statelor naționale şi asigurarea că timpul petrecut pe Facebook este un timp bine petrecut.

„Lumea pare îngrijorată şi scindată. Iar Facebook are încă mult de lucru”, spune Zuckerberg.

Jameson Lopp, celebrul inginer de software, arată cum, într-un spațiu monetar, criptomonedele au răsturnat total gândirea centralizată, convențională: „Cel puțin din punct de vedere monetar, am spus să răsturnăm totul pe dos. În loc să ne încredem în anumite entități, în schimb, vom urmări totul noi înșine și vom valida regulile noastre”.

Cât despre planurile personale, din care mulţi antreprenori ar putea să se insipre, el mai spune:
„În fiecare an îmi stabilesc o provocare personală, să învăţ ceva nou. Am vizitat fiecare stat american, am alergat 365 de mile (n. red. peste 580 de km), am construit AI (inteligenţă artificială) pentru casa mea, am citit 25 de cărţi şi am învăţat mandarina. Am început toate acesta prin 2009. Primul an în care economia era întro gravă recesiune şi Facebook nu era încă profitabil.”.

Lasa un comentariu