Opinii

Un fost ministru al Justiţiei din partea PSD, BÂNTUIT de „fantoma” lui Traian Băsescu. Cum l-a răscolit Iohannis

Publicat de Anca D
Robert Cazanciuc, senator PSD, membru în două comisii speciale comune, „Pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri şi a Războiului pentru întregirea Neamului” și
„Pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei” a simțit să intervină printr-un comentariu după discursul președintelui Johannis.

Cazanciuc a făcut o postare pe pagina sa de FB:
„Despre justitie cu Presedintele, intre Craciun si Centenar
Prima aparitie publica a Președintelui României m-a facut sa ma intreb daca se numește Iohannis sau Băsescu, de vreme ce a ales sa vorbească în discursul de la ședința de alegeri din CSM de îngrășatul porcului în Ajun de Crăciun.
In anul Centenarului as prefera, mai degraba, un presedinte mediator decat jucator.
Aș prefera, de exemplu, ca, in cadrul atribuțiilor sale privind promulgarea legilor, Presedintele să invite membrii Comisiei speciale la Cotroceni, să aibă un dialog despre legile justiției pentru a vedea daca sunt dispoziții, instituții care nu corespund unor asteptari sociale.
Am evita astfel sa discutam despre un presedinte gresit informat, pentru ca refuz sa accept varianta ca, in debutul anului Centenar, Presedintele a ales sa fie de partea unora, doar pentru ca altii indraznesc sa aiba alte opinii.
Eu, personal, sunt dispus să merg și să am un asemenea dialog pe texte concrete, pentru că, în final, toți avem nevoie de o justiție independentă, dar și responsabilă în același timp”.
Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, în şedinţa de vineri a CSM, dezbaterile din comisia specială privind legile justiţiei, susţinând că procedura a fost „proaspăt inventată”, iar discuţiile s-au purtat cu „pumnul în gura” opoziţiei.
„De ce s-or fi grăbit doamnele şi domnii parlamentari să îngraşe porcul înainte de Crăciun? Probabil nu au auzit de acea vorbă din popor cu îngrăşatul porcului în Ajun de Crăciun”, a spus şeful statului.

Lasa un comentariu