Actualitate Prima pagina Sport

Un MUNTE DE BANI îl așteaptă pe Dan Petrescu în China! Emoții mari pentru ”Bursuc”

Publicat de Diana F
Dan Petrescu a avut parte de un final nerecomandat cardiacilor în ultima etapă de Liga 1. După ce Camora a deschis scorul în meciul CFR Cluj – U Craiova (1-0) în minutul 75, în prelungiri arbitrul Marius Avram a dictat penalty pentru olteni, pe care Gustavo l-a ratat. Sau Arlauskis l-a apărat. Tehnicianul ardelenilor n-a mai fost la interviuri după victorie, având nevoie de îngrijiri medicale specializate chiar la stadion!

Dar Petrescu, revenit pe locul 1 cu CFR Cluj, întrucât FCSB joacă mâine la Iași, are parte de vești minunate. Chinezii continuă să susţină că el a semnat deja cu Guizhou Hengfeng, urmând a ajunge peste trei săptămâni în Asia, pentru a-şi pune semnătura pe contract. Media din Țara Marelui Zid a aflat şi salariul pe care „Super Dan” îl va primi: 800.000 de euro, la care se adaugă bonusuri importante de performanţă. Adică dublu decât ia acum în Gruia.

Românul a mai pregătit pe Jiangsu Suning, acolo unde a primit 1 milion de euro/an. Dar acum remuneraţia pare a fi şi mai mare. Concret, potrivit sports.163.com, Petrescu va avea garantată o sumă de 800.000 de euro/anual. La salariul său se vor adăuga prime importante, în funcţie de performanţe. Chiar şi aşa, salariul său va fi mult mai mic decât al prietenului Cosmin Olăroiu, despre care se spune că încasează 7 milioane de euro pe sezon la Jiangsu Suning.

„Dacă clubul nu inventează ceva, continuu”, a spus Dan Petrescu chestionat deunăzi de situația lui contractuală cu CFR Cluj. Pe când președintele Iuliu Mureșan susține: “Dan Petrescu rămâne, 100%. Nu a avut obiectiv câștigarea campionatului”. Dacă pleacă din proprie inițiativă, tehnicianul trebuie să achite o clauză eliberatoare de 400.000 de euro, fiindcă șefii ardelenilor nu au de gând, momentan, să se despartă de antrenor.

Lasa un comentariu