Prima pagina Vocea Bucurestiului

Un nou protest al taximetriştilor în Piața Victoriei

Publicat de Grigore Bogdan
Confederaţia Operatorilor şi Transportorilor Autorizaţi din România (COTAR) protestează, din nou, în Piaţa Victoriei impotriva activităţii companiilor Uber și Bolt. Sunt aşteptate peste 5.000 de autocare, microbuze şi autobuze.

Maşinile au inceput să vină la 6:30 iar piaţa va fi eliberată la ora 18:00, a precizat seretarul general al confederaţiei transportatorilor.

Brigada Rutieră a Capitalei va dispune restricţii temporare de circulaţie, miercuri, în timpul mitingului transportatorilor din Piaţa Victoriei. Sunt vizate trei artere importante care duc în Piaţa Victoriei iar circulaţia va fi deviată pe bulevardele Aviatorilor şi Mihalache.

Uber a reactionat la protestul COTAR: „Vrem să colaborăm cu industria de taxi așa cum facem în alte țări. De fapt, mulți șoferi de taxi deja folosesc aplicația noastră. Însă nu vom fi niciodata de acord cu patronatele care se opun tehnologiei și dreptului consumatorilor de a alege. Avem încredere că Guvernul va opta să nu limiteze serviciile de ridesharing ci să le reglementeze corect, în interesul a milioane de români care folosesc și aceste aplicații și vor să aibă în continuare mai multe opțiuni de transport.”

sursa foto: https://www.auto-bild.ro

Lasa un comentariu