Panorama Prima pagina Turism

Unde se află „Tunelul timpului” şi de când se poate vizita

Publicat de Grigore Bogdan
Începând cu 1 iulie, la Castelul Bran, veţi avea posibilitatea să vizitaţi Tunelul Timpului. Acesta a fost construit în anul 1930, la ordinul reginei Maria, pentru a facilita accesul în Castelul Bran, informează MEDIAFAX.

Tunelul, lung de aproximativ 40 de metri, este prevăzut cu un lift si leaga castelul de parcul acestuia. S-a cheltuit aproape un milion de euro pentru reconstruirea cabinei de lift, restaurarea puţului si a tunelului.

”După cinci ani de căutări şi încercări şi după un an de uriaşe eforturi umane şi financiare, Tunelul Timpului, la Castelul Bran, a devenit realitate. În el am zidit inteligenţă, viziune, pasiune, tehnologie, inovaţie şi forţă brută pentru a-l transforma într-un spectacol multimedia unic în peisajul muzeal european. Va fi un show unic. Pornirea va fi din curtea interioară”, a declarat Bogdana Balmuş, PR manager al Castelului Bran.

Momentan, nu a fost stabilita valoarea biletului.

”Va fi bilet separat, pentru că liftul are o capacitate limitată. Avem şi zile în august când vin peste 6.000 de vizitatori şi nu o să putem să-i includem pe toţi în tur şi atunci trebuie să vedem exact care va fi capacitatea pe oră, care vor fi solicitările. Din curtea interioară se urcă într-un lift, se coboară cu liftul, apoi se merge pe o galerie orizontală care se termină într-un dom cu magazine. Fiind lift şi în galeria aceasta se întâmplă nişte lucruri, s-a lucrat la partea de media, vor fi nişte panouri, se fac probe, va fi un show multimedia”, a mai declarat Bogdana Balmuş.

sursa foto: commons.wikimedia.org

Lasa un comentariu