Prima pagina

Valiza din Teleorman – noi probe în procesul Tel Drum?!

Publicat de Grigore Bogdan
Un nou indiciu, aparut zilele acestea pare sa tulbure si mai mult apele in dosarul Tel Drum. Potrivit datelor furnizate până acum de jurnalistii de la Rise Project, ”o valiză cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziţionat fizic şi informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui. Localnicul a intrat în contact cu o sursă RISE Project din judeţ”, informează Mediafax.

Valiza conţine un hard negru cu 63 GB de conţinut din computerul unui om important de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, sau documente ale unor interpuşi. Totodată, sunt salvate 54.710 mailuri + ataşamentele de pe adresa de serviciu, În valiză mai există o tabletă din 2010 care i-a aparţinut directorului general Tel Drum, Petre Pitiş şi peste 1000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă şi momente de familie.

Subiectul a starnit multe reactii, atat din presa cat si din zona politica.

„Deocamdată nu pot afirma că valiza asta va exploda sub fotoliul lui Dragnea, pentru că nu am date. Din ce am văzut, nu văd nimic din care să rezulte o întărire a dosarului respectiv, nişte probe care să poată fi folosite în dosar”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Dacă există o astfel de valiză , atunci ea trebuie să ajungă la dispoziţia DNA, pentru că există un dosar constituit în ancheta Tel Drum şi orice informaţie relevantă privind ancheta Tel Drum ar trebui să fie pusă la dispoziţia DNA”, a afirmat Ludovic Orban.

„Cred că este o încercare a unor indivizi asociaţi cu securitatea de a produce un fel de eveniment înainte de CEx, şi când mă refer la asta, mă refer la probabil unii dintre puciştii din partidul nostru. Adică apariţia unor astfel de prostii cu o zi înainte de CEx este foarte clară, este exact modelul securist, apare o chestie ca să mai pui greutate împotriva preşedintelui partidului. Toate anchetele s-au făcut până acum de procurori şi eu nu cred în aşa ceva, nu cred în primul rând în legătura preşedintelui Dragnea cu o companie de construcţii, ce treabă are? Toţi preşedinţii de Consilii Judeţene au în judeţele lor 5-7, 1-2 companii de construcţii, asta nu înseamnă că ei sunt proprietarii companiilor de construcţii”, a declarat, duminică seară, pentru MEDIAFAX, deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

Lasa un comentariu