Politică Prima pagina

Varujan Vosganian analizează subiectul propus de Iohannis pentru referendum: „Nu este o chestiune de justiţie, ci este o chestiune de politică. Modul în care este pus acest subiect arată că preşedintele nu s-a gândit îndeajuns”

Publicat de Grigore Bogdan
Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, a declarat că temele propuse de președintele Klaus Iohannis pentru referendum sunt false și nu țin de justiție.

„Tematica supusă justiţiei nu ţine de justiţie. Amnistia şi graţierea este o decizie politică, ea vine după ce justiţia şi-a făcut datoria. Nu este o chestiune de justiţie, ci este o chestiune de politică şi de aceea amnistia şi graţierea se dau prin decret prezidenţial iar mai nou prin ordonanţă de urgenţă”, a spus deputatul ALDE, Varujan Vosganian, informează ziarulfaclia.ro.

„Nu ţine inerent de actul de justiţie. Mai mult, întrebarea lasă sentimentul că suntem mai îngăduitori cu violatorii, tâlharii şi cu bătăile decât cu corupţia. Or, atunci ar trebui să facem cinci referendumuri. Deci modul în care este pus acest subiect arată că preşedintele nu s-a gândit îndeajuns. Românii mai trebuie să ştie că tema este falsă. Eu am cercetat acest aspect şi începând cu 1954 s-au dat multe decrete pentru amnistie şi graţiere, care ulterior, după 1990 s-au transformat în ordonanţe şi legi. Toate, absolut toate au inclus printre faptele care nu se graţiază luarea de mită, darea de mită şi traficul de influenţă. Aşadar, în tradiţia juridică românească faptele de corupţie au fost exceptate de la amnistie şi graţiere”, a concluzionat Varujan Vosganian.

Lasa un comentariu