Prima pagina Societate

Vaticanul urmează să aprobe schimbarea textului rugăciunii „Tatăl Nostru”

Publicat de Grigore Bogdan
Reprezentanţii Conferinţei episcopale italiene au anuntat ca textul rugăciunii „Tatăl Nostru” va suferi modificări. Astfel, noua versiune a rugăciunii urmează să fie supusă aprobării Sfântului Scaun, anunță ANSA.

„Nu ne duce pe noi în ispită” este fragmentul care a trezit controverse, va fi modificat, urmând să devină „Nu ne abandona în ispită”

Noua versiune a cărţii liturgice folosite în serviciile religioase de Biserica Catolică, Missale Romanum, conţine modificări şi pentru alte rugăciuni şi trebuie aprobată de Vatican. De pildă, se va schimba şi începutul Gloriei în „pace pe pământ oamenilor iubiţi de Domnul nostru“.  Cu alte cuvinte, decizia stă în mâinile Papei, care este atât suveran al Statului Cetăţii Vaticanului (denumirea oficială a Vaticanului), cât şi şef al Sfântului Scaun, potrivit adevărul.ro.

Încă de anul trecut, Papa Francisc a abordat acest subiect şi a declarat că susţine modificarea, explicând că traducerea „nu ne duce pe noi în ispită“ nu este potrivită întrucât ar putea fi interpretată greşit – ca şi cum Dumnezeu ar conduce oamenii spre păcat.

Lasa un comentariu