Panorama

Veste bună pentru bucureşteni. Ce li se pregăteşte

Publicat de Andrei P

Bucureştenii vor avea ocazia să facă, duminică, tururi ornitologice gratuite în Parcul Natural Văcăreşti cu ocazia Zilei Păsărilor.

Primele tururi încep la ora 8,00, având în vedere că păsările sunt matinale, şi se încheie la ora 13,00. Participanţii sunt aşteptaţi la intrarea în Parcul Natural Văcăreşti de lângă complexul Asmita Gardens. De aici sunt preluaţi de voluntarii şi de membrii sucursalei bucureştene a SOR şi de rangerii PNV. Un tur durează între 60 şi 80 de minute şi parcurge traseul amenajat de rangerii parcului în proiectul „Păsările Oraşului”.

„Toată lumea ştie cum arată o coţofană, dar nu toţi ştiu că specia asta îşi construieşte cuiburi… cu acoperiş. Am auzit cu toţii ceva despre o pitulice, dar puţini reuşesc să o vadă sau să o recunoască după tril. Anul acesta vom avea ghizi care se vor ocupa special de identificarea păsărilor cu ajutorul sunetelor. Ne ajută vicepreşedintele SOR, Florin Chirilă, cel mai tânăr biolog din departamentul de conservare al SOR – Dani Drăgan, biologul Paul Ţibu şi colegul Silviu Panţâru de la sucursala bucureşteană a SOR. Ne propunem să ne distrăm alături de oameni, să îi facem să se reconecteze la natură, să le arătăm că Bucureştiul are mai multe păsări decât ciorile, porumbeii şi vrăbiile de care ştim cu toţii”, a spus Ovidiu Bufnilă, informează Agerpres.

CITEŞTE ŞI:

TOP 10 filme românești

Lasa un comentariu