Prima pagina Societate

Vești bune pentru seniori! Compania Municipală Imobiliară București (CMIB) va cumpăra 6 imobile, câte unul în fiecare sector

Publicat de Grigore Bogdan
Consiliului General al Municipiului București intenționează, prin Compania Municipală Imobiliara București (CMIB), să cumpere șase imobile – câte unul în fiecare sector al Municipiului București – pentru înființarea Rețelei Metropolitane “Asistență pentru seniori. Respect pentru vârsta a treia”.

„Așa cum am promis, vom înființa camine pentru seniori în toate cele șase sectoare ale Capitalei, și, în acest scop, achiziționăm imobile în care vor funcționa aceste centre de îngrijire a persoanelor vârstnice. Căminele vor fi operaționalizate, reabilitate și dotate corespunzător, astfel încât seniorii să beneficieze de cele mai bune condiții. Proiectul va fi derulat prin companiile municipale Imobiliara si Medicala. Măsura înființării acestor centre este extrem de necesară, mai ales că, potrivit datelor statistice oferite de INS, anul trecut, în București, a fost raportat, la indicatorul persoane cu vârsta peste 60 de ani, un procent de aproximativ 22% din totalul populației Capitalei. Mai mult decât atât, conform informațiilor Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de sector, există un număr de 9520 de persoane vârstnice cu dizabilități, acestea reprezentând grupa cu cel mai înalt risc de dependență”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Lasa un comentariu