Politică

Victor Ponta, ATAC DUR la Liviu Dragnea: “Cea mai mare HOŢIE COMUNISTĂ”

Publicat de Andrei P

Victor Ponta a lansat încă un atac dur la adresa lui Liviu Dragnea. Fostul premier spune despre scandalul cu Pilonul 2 de pensii că este “cea mai mare hoţie comunistă”.

”Se discuta la televizor zi de zi despre “Statul Paralel” , despre Referendumul pentru familie ( nu e asa ca Liviu Dragnea este cel mai bun exemplu de “familie tradiionala” ) , despre Coldea si Kovesi. Si in fiecare zi viata noastra adevarata este afectata pentru anii care urmeaza / iar Guvernul ne fura azi banii nostri care ar trebui sa ne asigure viitorul.1. Eu am atras atentia ca in 2017 in fiecare luna a anului 1 miliard de euro a iesit din tara prin deficitul comercial ( importam mai mult decat exportam) / in 2018 lucrurile arata deja mai rau si vom avea in jur de 15 miliarde euro care ne ies din tara pentru cei care ne vand tot felul de lucruri – de la mancare la mobila si autoturisme ( pe care le cumparam din import desi avem si productia noastra interna) – dar nimeni nu spune nimic de asta.

2. Pentru ca Produsul Intern Brut a crescut ( din consum si nu din investitii) pe hartie Guvernul poate sa faca deficit mai mare, adica sa cheltuiasca mai mult decat are bani incasati la buget / asa ca la cei 15 miliarde euro de la punctul 1 adaugati inca minim 5 miliarde de euro (plus dobanzi) imprumuturi pentru finantarea acestui deficit = iata cum ajungem la 20 miliarde anual pe care o sa ii platim in anii care urmeaza. Pe bune dreptate l-am criticat pe Basescu in 2010 cand ne-a facut sa imprumutam 20 de miliarde de la FMI / CE / BM – pai Guvernele lui Dragnea ne “paradesc” de 20 miliarde in fiecare an si nu mai zice nimeni nimic !!!! 3. Anul trecut, ca sa faca rost de bani, Guvernul a taiat investitiile publice si a luat toti banii obtinuti de Companiile de stat ( profituri facute prin reformele si managementul din 2013-2016) / aceste companii nu mai fac investitii , nu mai modernizeaza nimic din infrastructura, doar doar salarii mari la noii sefi numiti politic de PSD sau ALDE / si asa am ajuns in 2017 tara care a avut cea mai mare crestere din Europa ( cred si din lume) a preturilor la energie = factura la persoane fizice si firme a crescut substantial – dar nimeni nu se plange ! 4. Dincolo de minciunile spuse la televizor si in Parlament pe tema fondurilor europene atrase ( toti ministrii au invatat smecheria ca la steagurile lui Pristanda – sa numere banii de la agricultura cand sunt intrebati de fondurile structurale si de coeziune – adica sa aduni mere cu pere ) cifrele Comisiei Europene pentru Romania sunt ffff clare = absorbtie 4,7% pentru exercitiul financiar care se termina in 2020 !!!! Restul e prosteala si propaganda televizata – dar nu ne intereseaza.

5. Cea mai mare hotie comunista este furtul banilor de la Pilonul 2 de pensii unde au cotizat cei cu varsta sub 47 de ani ( adica cei tineri, dinamici, cu salarii mai mari si care nu vor lua bani mai devreme de 2035) – adica banii care erau pusi sa asigure pensia celor mai tineri sunt cheltuiti azi ca sa acopere gaurile Guvernului incompetent / iar in 2035 nu o sa fie bani nici pentru pensiile de stat de la Pilonul 1 nici pentru cele private de la Pilonul 2 !!!! Dar nu se plange nimeni. O minciuna comunista este povestea ca sistemul va fi optional – decid eu daca ii dau banii acum Guvernului sa ii cheltuie si imi da el mie ( de unde???) peste 20-25 de ani sau ii pun la un fond privat !!! Pai tocmai asta era ideea infiintarii Pilonului 2 – sa reducem riscul si povara pentru Stat sa plateasca pensii cand nu mai are bani ( deja deficitul la Fondul de Pensii este urias si creste in fiecare an)! Suntem la fel de inconstienti si incompetetni ca si inainte de Criza din 2009 / cand va venii urmatoarea o sa suferim la fel de tare – pentru ca nu vrem sa invatam niciodata nici macar din propriile greseli”, arată Victor Ponta, pe pagina personală de Facebook.

CITEŞTE ŞI:

Lovitură DURĂ pentru UDMR. Ce se întâmplă cu AUTONOMIA Ţinutului Secuiesc

Lasa un comentariu