Politică Prima pagina

Victor Ponta dezvăluie motivul atacurilor lui Dragnea la adresa procurorului general, Lazăr, „care acum coordonează o anchetă din care urmează să aflăm adevărul”

Publicat de Grigore Bogdan
Liderul Pro România, fostul premier Victor Ponta, a declarat, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că dosarul violenţelor din 10 august, reprezintă „o miză uriaşă” care explică de ce Liviu Dragnea „a început atacul împotriva procurorului general”, cel care „coordonează o anchetă din care urmează să aflăm adevărul”.

„Referitor la 10 august, evident că este o miză uriaşă şi explică de ce Liviu Dragnea a început atacul împotriva procurorului general (Augustin Lazăr – n.r.); un procuror general care mie nu-mi place, dar care acum coordonează o anchetă din care urmează să aflăm adevărul”, a spus Victor Ponta într-o conferinţă de presă.

Liderul Pro România a declarat că au existat proteste şi în perioada în care el era premier, dar ele au fost foarte bine gestionate.

„Le spui jandarmilor să vină de cinci ori mai mulţi decât de obicei şi, la prima chestie, ‘apucaţi-vă!’. Jandarmii fac ceea ce li se dă ordin. Din acest punct de vedere, sunt absolut convins că s-a dorit să existe acele violenţe care au scăpat de sub control. Au fost iniţiate. Doamna Dăncilă a fost trimisă în concediu intenţionat, pentru ca Liviu Dragnea şi Carmen Dan să coordoneze violenţele, după care să vină cu minciuna de lovitură de stat”, a explicat Victor Ponta.

„Afirmaţia cu lovitura de stat, cine să o dea? Românii din Diaspora care au venit la Bucureşti şi plecau pe 30 august acasă? Toate aceste prostii pe care nu le crede nimeni din PSD nu sunt crezute. Dacă-i întrebaţi în particular pe toţi parlamentarii PSD din Timiş şi pe toţi primarii partidului despre asta, vă vor spune toţi că este o prostie, dar dacă-i întrebaţi public, niciunul nu are curajul să o spună. Laşitatea aceasta, în faţa unor lucruri evidente mă deranjează”, a detaliat Ponta.

Ponta considera că dacă ancheta în dosarul „Diaspora – 10 august” va putea fi dusă legal până la capăt, se vor afla toţi vinovaţii.

„Dacă se blochează ancheta (…) peste mulţi ani de acum mai departe, indiferent cine va veni lider la PSD, după Dragnea, va trebui să înceapă prin a cere scuze pentru ceea ce s-a întâmplat pe 10 august şi a spune că ceea ce s-a întâmplat este anormal, ilegal, imoral. Altfel, mulţi ani de acum înainte, oricărui candidat PSD care va cere voturi, i se va reproşa că nu s-a ridicat să spună că ceea ce s-a întâmplat pe 10 august a fost rău”, a mai spus Ponta.

Lasa un comentariu