Finante & Afaceri Prima pagina

Victor Ponta: „Din păcate politicile economice haotice ale Guvernului Dăncilă – Dragnea îi “ard la buzunar” exact pe cei cu venituri mici”

Publicat de Grigore Bogdan
Victor Ponta, fostul prim-ministru, a comentat astăzi datele furnizate de INS, potrivit cărora rata inflației a urcat în luna mai la 5,41%. O rată şi mai mare a inflaţiei anuale a fost înregistrată în februarie 2013, respectiv 5,65%.

„Din pacate politicile economice haotice ale Guvernului Dancila – Dragnea ii “ard la buzunar” exact pe cei cu venituri mici / practic fiecare pensionar si salariat pierde 5% din ce castiga – ne trebuie revenirea la o strategie economica realista si predictibila!”, este reacția lui Ponta.

Comunicatul INS citat de Agerpres: „Preţurile de consum în luna mai 2018 comparativ cu luna mai 2017 au crescut cu 5,4%. Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 4,6%. Rata medie a inflaţiei în ultimele 12 luni (iunie 2017 – mai 2018) faţă de precedentele 12 luni (iunie 2016 – mai 2017), calculată pe baza IPC, este 3,3%. Determinată pe baza IAPC, rata medie este 2,6%”.

sursa foto: commons.wikimedia.org

Lasa un comentariu