IT Stiinta & Cultura

VIDEO A fost lansat jocul care îți arată ce înseamnă să fii refugiat sirian

Publicat de Sebastian A.

Criza refugiaților a stârnit revoltă, milă și compasiune în toată lumea, iar cineva s-a gândit că cel mai bine îi poți înțelege pe refugiați dacă te pui în pielea lor. Pentru asta a fost lansat jocul ”Bury Me, My Love” ( trad – Îngroapă-ma, dragostea mea).

Jocul a fost lansat pe iOS și Android pe data de 25 octombrie și vrea să îi pună pe utilizatori în pielea refugiaților, transmițând mai multe mesaje de empatie.

Chiar dacă numele jocului – „Îngroapă-mă, dragostea mea” –  sună foarte macabru, în practică, este vorba de o rugăminte –  ”Să nu mori înaintea mea”.

Jocul prezintă povestea de dragoste dintre Majid și soția sa, Nour, care se trezesc în plin conflict sirian. Soția se hotărăște să fugă în Europa, iar soțul ei decide să rămână în Siria pentru a avea grijă de rudele mai învărstă. Decizia soției de a pleca naște niste sentimente greu de explicat, iar cei doi își promit că, pe toată durată separării lor, vor ține legătura cu ajutorul unui telefon mobil.

Care este rolul jucătorului? Păi foarte simplu: trebuie să o ajute pe Nour să ajungă într-o țară sigură din Europa, iar aici jocul te pune într-o situație puțin mai delicată, deoarece trebuie să răspunzi la mai multe întrebări care arată de fapt un adevăr dur al vieții de rufugiat.

Jocul costă 3 dolari și poate fi descărcat din App Store  sau Google Play.

Lasa un comentariu