Finante & Afaceri IT Prima pagina

VIITORUL pe pământ e în mâinile lor

Publicat de Anca D
Google a dezvăluit recent planurile companiei pentru un întreg proiect de dezvoltare, în Sunnyvale, California, la câțiva kilometri distanță de sediul principal din Mountain View.

În propunerea companiei, sunt descrie două clădiri întinse pe o suprafață de aproximativ 300.000 de mp unde ar putea lucra 4.500 dintre angajații Google. Planul prevede și 2500 de locuri de parcare. Locul ales este Moffett Park, așa încât respectă strategia companiei Google de a avea în Sunnyvale centrul său de business. Proprietățile pe care Google le-a vândut în 2017, conform The Mercury News, au fost evaluate la 1 miliard de dolari.

Numele programului Google este „Caribbean”, deoarece una dintre clădiri este proiectată pe Caribbean Drive și gigantul ar opta și pentru construirea de locuințe ale angajaților. „Locuințele și transportul sunt două probleme reale pentru Valley, în ansamblu și sunt situații de rezolvat și pentru Google”, a declarat Mark Golan, șeful companiei de real estate pe lângă Google, pentru The Mercury News. „Una dintre cele mai bune modalități de a aborda acest subiect este crearea de comunități în spații cu utilizare mixtă, care să permită oamenilor să trăiască aproape de locul de muncă, ceea ce îngăduie pe de o parte o intervenție utilă în socializare și, în egală masură, simplifică transportul”. „Carribean” va fi inaugurat, cel mai curând, în 2021.
Anunțul a fost făcut vineri, 22 decembrie de CNBC.
În octombrie 2016, Google deținea 70 de sedii, în peste 40 de țări. Alexa, o companie care monitorizează traficul web comercial, afișează Google.com ca cel mai vizitat site din lume. Mai multe alte servicii Google se regăsesc, de asemenea, în top 100 de site-uri web cele mai vizitate, inclusiv YouTube și Blogger.
Din octombrie 2017, Sergey Brin, rus născut în Statele Unite și co-fondator Google este al 13-lea cel mai bogat din lume cu o avere estimată la 46 de miliarde de dolari.
Larry Page, celălalt fondator deține cu un miliard mai mult decât Brin, așa încât ocupă poziția a 12-a.
În octombrie 2015 ei au format o companie mamă pentru Google, Alphabet.

Lasa un comentariu