Finante & Afaceri Prima pagina

Viorel Ştefan preconizează deficitul bugetar: „Acesta, cu siguranţă, se va situa sub obiectivul de 3% din PIB”

Publicat de Grigore Bogdan
Viceprim-ministrul Viorel Ştefan a afirmat, ieri, că deficitul bugetar pentru 2018 se va situa sub obiectivul de 3% din PIB, în conformitate cu tratatele Uniunii Europene. De asemenea, in cadrul unei dezbateri, s-a referit la investiţii afirmând că acestea sunt o prioritate a Guvernului pentru acest an.

„Referitor la deficitul bugetar pentru 2018, acesta, cu siguranţă, se va situa sub obiectivul de 3% din PIB, în conformitate cu tratatele Uniunii Europene. Totodată, ajustarea deficitului structural în vederea atingerii obiectivului pe termen mediu este planificată să înceapă din anul 2019”, a declarat Viorel Ştefan la dezbaterea „Semestrul European 2018: Recomandări specifice de ţară şi măsuri naţionale de răspuns”, organizată la sediul Ministerului Afacerilor Externe, conform agerpres.ro.

Vicepremierul a precizat că investiţiile reprezinta „o prioritate” a Guvernului.

„În privinţa investiţiilor, acestea constituie o prioritate a Guvernului pentru acest an, accentul urmând să fie pus pe sprijinirea autorităţilor contractante în pregătirea proiectelor de investiţii publice, precum şi pe raţionalizarea procesului de investiţii publice. De asemenea, în vederea accelerării investiţiilor, Guvernul a întreprins deja demersuri pentru modernizarea şi simplificarea cadrului normativ care guvernează achiziţiile publice la nivel naţional”, a spus Viorel Ştefan.

sursa foto: https://b1.ro

Lasa un comentariu