Politică Prima pagina

Viorica Dăncilă, INTERVENȚIE FERMĂ în războiul dintre Tudorel Toader și Kovesi

Publicat de Andrei P

Viorica Dăncilă a avut o primă intervenție publică în războiul dintre Tudorel Toader și Laura Codruța Kovesi. Primul ministru a anunțat că îl va susține, indiferent de decizia președintelui Klaus Iohannis, pe ministrul Justiției.

Premierul Viorica Dăncilă are la dispoziție posibilitatea de a ataca la Curtea Constituțională un eventual conflict de natură constituțională, în cazul în care președintele Klaus Iohannis va refuza revocarea Laurei Codruța Kovesi.
”N-am ezitat niciodată să-mi asum responsabilitatea, dar legat de acest aspect vreau să văd în primul rând ce va face președintele, dar vreau să subliniez: îl voi susține pe ministrul Justiției. Vreau să văd ce decizie va lua președintele, dar, repet, îl voi susține pe ministrul Justiției”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Dăncilî a vorbit și despre desecretizarea protocoalelor. ”Din prima clipă poziţia mea a fost pentru desecretizare. Trebuie să avem un moment T0. Vorbesc mâine cu toţi miniştrii să verifice unde sunt protocoale şi să ceară desecretizări. De asemenea, am solicitat Secretariatului General al Guvernului să desecretizeze toate imobilele date diferitelor instituții ale statului. Există astfel de hotărâri și cred că dacă unele nu pot fi făcute publice, atunci nu vor fi publicate, dar dacă se poate, atunci o vom face”, a mai spus Viorica Dăncilă.

CITEŞTE ŞI:

ÎNCEPE RĂZBOIUL? Trump: ”Rusia, pregătește-te”

Lasa un comentariu