Finante & Afaceri Prima pagina

Viorica Dăncilă vine cu veşti bune: „Sunt asigurate integral sumele necesare pentru plata pensiilor şi a salariilor până la sfârşitul anului”

Publicat de Grigore Bogdan
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la Palatul Victoria, că Guvernul are asigurate integral sumele necesare pentru plata pensiilor şi a salariilor până la sfârşitul anului, informeaza Digi24.

„Sunt asigurate integral sumele necesare pentru plata pensiilor şi a salariilor până la sfârşitul anului. Îi rog pe pensionari să ţină cont de datele oficiale prezentate de guvern şi instituţiile abilitate. Îi asigur că pensiile pe care tocmai le-am majorat au acoperire integrală în buget”, a declarat premierul.

Premierul a vorbit si despre rectificarea bugetara, subliniind ca bugetul este pe plus cu „6 miliarde de lei faţă de programarea iniţială.”

„Avem o rectificare pozitivă, ceea ce indică o evoluţie bună a economiei. După primele şapte luni, estimarea veniturilor la bugetul general consolidat pentru acest an a crescut cu aproape 6 miliarde de lei faţă de programarea iniţială. Dacă e să facem o comparaţie cu anul trecut, observăm că la prima rectificare bugetară în acest an avem o sumă mult mai consistentă, de peste cinci ori mai mare faţă de 2017. În ceea ce priveşte evoluţia Produsului Intern Brut, comparativ cu estimarea iniţială, după primele şapte luni din acest an, specialiştii apreciază că vom avea o creştere a Produsului Intern Brut în acest an, până la 945 miliarde lei, mai mare cu peste 37 miliarde lei faţă de cât estimam la început”, a declarat Dăncilă, la Palatul Victoria.

Lasa un comentariu