More

  Vitrine de cofetărie: tipuri și caracteristici

  Vitrinele de cofetărie reprezintă un echipament important care asigură siguranța păstrării diferitelor deserturi și produse de cofetărie până la vânzare. Ele previn pierderea aspectului atractiv al produselor, mediul ambiant și deteriorarea prematură a acestuia. 

  Tipuri de vitrine cofetărie

  Echipamentele de acest gen este împărțit în următoarele tipuri de vitrine frigorifice pentru cofetărie:

  • De podea – sunt vitrine de dimensiuni impresionante, datorită cărora dispun de o suprafață mare pentru afișarea deserturilor. Trebuie avut în vedere și faptul că un astfel de echipament necesită mult spațiu, așa că de obicei este amplasat în încăperi spațioase, destinate a le pune în valoare.
  • Desktop – sunt vitrine compacte, de dimensiuni reduse, ceea ce le permite să fie instalate pe un blat de bar sau într-o zonă specială (tip “insulă”). Deserturile sunt depozitate în interiorul lor în condiții adecvate și, în același timp, atrag atenția, crescând astfel cererea pentru ele.
  • Verticale –  sunt echipamente cu trei sau chiar toți pereții de sticlă. Această trăsătură distinctivă le face dispozitive ideale pentru afișarea spectaculoasă a produselor de cofetărie, oferind vizibilitate din trei sau chiar din toate părțile, în funcție de model.

  Alegerea tipului optim de echipament se realizează în funcție de zona unității HoReCa, de caracteristicile mediului ambiant, precum și de specificul produselor.

  Caracteristicile unei vitrine frigorifice pentru cofetărie

  Un echipament frigorific conceput anume pentru depozitarea și prezentarea prăjiturilor și produselor de patiserie nu trebuie să fie doar fiabil, ci și îngrijit ca aspect. În plus, o vitrină de cofetărie are de obicei următoarele caracteristici:

  • asigură păstrarea prezentării și calităților originale ale produsului;

  • prezența unor rafturi speciale pe care sunt așezate estetic pentru produsele ce se comercializează;

  • ușurința în setarea temperaturii optime de stocare;

  • producerea de echipamente din materiale sigure de înaltă calitate;

  • iluminare de fundal strălucitoare, care permite să se efectueze o afișare profitabilă a conținutului;

  • o mare varietate de soluții de design: poți alege cu ușurință un model care se potrivește perfect într-un anumit mediu comercial;

  • disponibilitatea echipamentelor de diferite dimensiuni: există pe piața echipamentelor HoReCa opțiuni pentru vitrine frigorifice pentru cofetărie de diferite dimensiuni;

  • gamă largă de prețuri de comercializare: prețul echipamentelor de răcire se formează în funcție de producător, design, calitate și caracteristicile materialelor, iluminarea de fundal, accesorii etc.

  Vitrina de cofetărie: cum diferă de alte tipuri de vitrine frigorifice

  Orice cofetărie are ca echipament central în zona de vânzare o vitrină. Prăjiturile, produsele de patiserie, deserturile cu frișcă sunt cumpărate mai ales în ajunul unei sărbători pentru acasă (Crăciun, Revelion, Paște) sau a unui eveniment fericit (zi de naștere, zi onomastică). Mediul magazinului în sine ar trebui să reamintească acest lucru clienților. De aceea, astfel de unități HoReCa sunt dotate cu cele mai elegante vitrine. Acestea sunt vitrinele frigorifice de cofetărie!

  Da, o vitrină frigorifică pentru cofetărie este folosită pentru a păstra deserturile perisabile. Dar funcția sa principală nu este neapărat asta, ci mai ales de a arăta produsul cât mai bine posibil, a-l pune în valoare. Vitrina ar trebui să se potrivească cu preparatele expuse, astfel încât designul vitrinelor de cofetărie este vizibil diferit de designul, de exemplu, a vitrinelor pentru produse de patiserie clasice.

  Producătorii oferă vitrine pentru prăjituri și produse de patiserie în cele mai spectaculoase forme. Sunt cunoscute vitrinele echipate cu un soi de cupolă sau vitrine sub formă de dulap de sticlă, vitrine cilindrice cu pereți transparenți. 

  Adesea, vitrinele pentru produse de cofetărie sunt completate de rafturi de sticlă, pentru că în acest mod produsele vor fi vizibile din toate părțile. Și dacă și rafturile se mai și rotesc, atunci nu vor exista obstacole pentru o vizibilitate bună.

  O altă opțiune care atrage atenția este lumina de fundal. Lumina puternică ajută clienții ca să se vadă produsele de cofetărie din toate unghiurile. Acest lucru se poate face cu lămpi de economisire a energiei.

  Adesea, vitrinele de cofetărie sunt realizate la comandă, astfel încât să existe o potrivire completă în stil cu decorul general al unității unde sunt amplasate. Ele pot fi completate cu suprapuneri colorate sau panouri din lemn, detalii cromate strălucitoare și alte decoruri unice.

  Găsești vitrine frigorifice pentru cofetărie de calitate superioară, cu un design spectaculos, la preț promoțional pe tcromania.com!

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare