Panorama Utile

Vrei să te laşi de fumat? Iată cea mai simplă metodă

Publicat de Andrei P

Fumatul este considerat cel mai puternic şi răspândit viciu din lume. Nu ne place mirosul de ţigară, dar totuşi continuăm să fumăm. Ştim că ne afectează sănătatea, dar totuşi continuăm să fumăm. Îi deranjăm pe cei din jur, dar totuşi continuăm să fumăm. Totuşi, cum putem scăpa de această obişnuinţă nocivă?

De-a lungul timpului, s-au scris cărţi despre cum să te laşi de fumat şi s-au recomandat anumite pastile care să substituie nicotina. În unele cazuri rezultatele au fost cele aşteptate însă, de multe ori, după o perioadă, oamenii s-au reapucat de fumat. Există şi anumite ceaiuri care îi pot ajuta pe nefumători să scape de acest viciu.

Ceaiul de ovăz poate determina un fumător să renunţe definitiv la ţigare. Este recomandat să se consume înainte de fiecare masă, câte o jumătate de cană, timp de o lună. Modul de preparare este simplu. Peste o lingură de fulgi de ovăz se vor turna 2 căni de apă călduţă. Conţinutul se va lăsa peste noapte descoperit, iar dimineaţa se va da in clocot şi se va lăsa la răcit, urmând ca apoi să se strecoare.

Ceaiul de eucalipt este un remediu eficient pentru a scăpa de acest viciu. Acesta are şi efecte benefice aparatului respirator. Modul de preparare este simplu: peste 1 lingură de frunze uscate de eucalipt se toarnă 2 căni de apă clocotită. Se acoperă și se lasă la infuzat timp de 1 oră, apoi se strecoară. Se adaugă apoi câte 1 lingură de miere și de glicerină . Acest ceai se consumă timp de o lună, de patru ori pe zi.

Ceaiul din amestec de plante se prepară, în cantităţi egale, din seminţe de chimen, pulbere de fenicul, flori de muşeţel, frunze de mentă şi rădăcină de valeriană. Peste toate acestea, se va turna 0,5 litri de apă clocotită, după care se va lăsa la infuzie 2-3 ore. Se consumă timp de două luni, de două ori pe zi şi va fi îndulcit cu miere.

CITEŞTE ŞI:

Țara în care nu se vor mai vinde țigări

Lasa un comentariu