Panorama Prima pagina Utile

VREMEA PLOIOASĂ CONTINUĂ. ANM a prelungit avertizarea cod galben de ploi abundente, care va fi în vigoare până vineri seară

Publicat de Grigore Bogdan
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare cod galben, valabilă până vineri seară, în 19 judeţe. Meteorologii avertizează că în cea mai mare parte a Moldovei, local în estul şi în sud-estul Transilvaniei, în Maramureş şi în nordul Munteniei şi al Olteniei vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ. Specialiştii spun că va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă, temporar însemnat cantitativ.

ANM a emis astăzi o nouă avertizare cod galben vizând cantităţi însemnate de apă, care va fi în vigoare de joi seară, de la ora 21.00, până vineri, la aceeaşi oră, în 19 judeţe – Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Botoşani, Mureş, Harghita, Neamţ, Iaşi, bacău, Braşov, Covasna, Vrancea, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău.

În acest interbal, în cea mai mare parte a Moldovei, local în estul şi în sud-estul Transilvaniei, în Maramureş şi în nordul Munteniei şi al Olteniei vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de 20-30 l/mp şi pe arii restrânse 50-60 l/mp.

Meterorologii spun că va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă, temporar însemnat cantitativ.

Joi, până la ora 23.00, se află sub cod galben de ploi Capitala şi 17 judeţe: Suceava, Harghita, Neamţ, Braşov, Covasna, Bacău, Dâmboviţa, Prahova, Argeş, Buzău, Brăila, Vrancea, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa şi Tulcea.

Lasa un comentariu