Prima pagina Utile

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor ţării. Temperaturile maxime vor fi de 13-15 grade

Publicat de Grigore Bogdan
ANM anunţă că vremea se va răci în următoarele zile în majoritatatea regiunilor ţării, iar temperaturile maxime vor coborâ spre 13 grade.

Vineri, 3 mai, cerul este variabil, mai mult senin în majoritatea zonelor țării, se va acoperi de nori după-amiază și spre seară. In regiunile intercarpatice vor fi și ploi în adversă, însoțite de descărcări electrice, posibil și căderi de grindină, dar izolat spun meteorologii. Ploile ar putea ajunge tot spre seară și în regiunile sudice. Vorbim deocamdată de temperaturi destul de bune.

În Muntenia, procesul de încălzire va avea ca rezultat, în datele de 3 şi 4 mai, o medie regională a temperaturilor maxime în jurul a 21 de grade. Se anticipează o nouă răcire până pe 6 mai, spre 15 grade, în medie, dar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 22 de grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni. În prima săptămână, temperaturile nocturne vor avea mici variaţii în jurul mediei de 7 grade, apoi vor urma 3 nopţi răcoroase, când media lor se va situa în jurul a 5 grade, iar ulterior datei de 8 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creştere spre medii de 7 grade la sfârşitul intervalului de prognoză. Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse şi local mai însemnat cantitativ, cel mai probabil în intervalul 5-7 mai. În celelalte zile, pe spaţii mici, pot fi ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

Lasa un comentariu