Prima pagina Utile

Vremea va fi capricioasă până la sfârşitul lunii

Publicat de Grigore Bogdan
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că ploile se vor extinde, de miercuri, pe tot teritoriul ţării, însă temperaturile, per ansamblu, rămân cele normale pentru această perioadă. Vremea va fi capricioasă până la sfârşitul lunii, cu ploi frecvent după-amiaza şi seara, informeaza Mediafax.

„De maţi, se înmulţesc ploile, ca şi apariţie, dar şi ca arie. Dacă luni au fost doar câteva celule, de marţi vor apărea şi în sudul extrem, în sud-est, dar în Bucureşti mai puţin. De miercuri, vor fi pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ, cam pe tot teritoriul ţării, iar temperaturile vor fi modeste, undeva în jurul celor normale, cu 30-31 de grade în sud, pentru că vorbim de intervale cu ploaie. Vor fi mai scăzute în zonele nordice şi centrale, acolo unde sunt mai multe perioade cu nori, cu 22-24 de grade Celsius”, a declarat pentru MEDIAFAX Alina Şerban, meteorolog în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Potrivit sursei, zilele cu ploaie se vor menţine până la sfârşitul lunii.

„Rămânem în masă instabilă până la sfârşitul lunii, adică vom avea ploi frecvent după-amiaza şi seara în mod deosebit, cele mai expuse fiind zonele de deal şi de munte, dar şi în restul ţării”, mai explică meteorologul.

Cat priveşte zilele de caniculă, ANM are veşti bune.

„Nu se întrevede nimic, poate un semnal slăbuţ, spre sfârşitul lunii, dar se poate schimba de la o zi la alta”, mai spune Alina Şerban, meteorolog ANM.

 

Lasa un comentariu