More

  3 sfaturi utile despre cum poti alege incaltamintea corecta pentru copilasul tau

  Potrivit fizioterapeutilor, incaltamintea are un rol de-a dreptul esential pentru dezvoltarea piciorului copilului, dar si a coloanei vertebrale. Astfel, parintii trebuie sa se asigure ca acorda o atentie sporita perechilor de incaltaminte pe care copilasii lor le poarta de la o varsta frageda, pentru o dezvoltare corespunzatoare.

  Cei care sunt interesati de un astfel de subiect, pot citi in continuare pentru a se informa in mod corespunzator cu privire la incaltamintea adecvata. Principalele aspecte de care trebuie sa se tina cont la o astfel de achizitie sunt mentionate in randurile de mai jos. 

  Marimea potrivita

  Dupa ce pantofii au fost incaltati, parintii trebuie sa se asigure ca mai ramane loc de un deget in incaltaminte, astfel incat piciorul sa aiba libertate suficienta de miscare. De asemenea, conteaza foarte mult si ca pantoful sa nu ii alunece copilasului din picior, pentru ca altfel risca sa nu aiba sustinerea necesara. 

  Talpa

  Conform medicilor specializati in pediatrie, daca nu se opteaza pentru o talpa adecvata, exista riscul ca piciorul sa nu se dezvolte in parametri optimi. Cu alte cuvinte, conteaza foarte mult ca talpa sa fie rezistenta, dar sa fie si moale, flexibila in acelasi timp. Din fericire, cei care sunt in cautarea unor astfel de produse, isi pot indrepta atentia catre Exa Kids, un magazin online specializat in produse pentru copii si bebelusi.

  Inaltimea pantofilor

  Medicii sugereaza ca pantofii copiilor sa nu depaseasca o anumita inaltime, pentru ca piciorul celor mici se afla in plin proces de formare, caz in care are nevoie de libertate suficienta pentru a se forma in mod corespunzator. Piciorul celui mic nu trebuie sub nicio forma sa fie „incorsetat” int-o pereche neadecvata de incaltaminte, pentru ca altfel exista riscul ca mersul sa ii fie deformat. In plus, este dificil de corectat atunci cand ajunge la varsta adolescentei. 

  Cu alte cuvinte, alegerea unei perechi de incaltaminte potrivite pentru cel mic este de o importanta uriasa pentru o dezvoltare armonioasa. Sfaturile mentionate mai sus sunt de un real folos in evitarea defectelor de mers pe care cel mic le poate dobandi la o varsta frageda.

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare