More

  Afla tot ce trebuie sa stii despre cafea. Iata cat de benefica este pentru sanatate!

  Cafeaua este una dintre cele mai consumate bauturi din lume, insa efectele sale sunt inca dezbatute. Exista multi cercetatori care nu au reusit sa ajunga la o concluzie clara in ceea ce priveste cafeaua, daca este benefica pentru sanatate sau nu, insa multe studii atesta eficienta sa daca este consumata in cantitati potrivite.  

  Cei care isi doresc sa afle informatii valoroase despre cafea si despre cum poate sa previna aparitia unor probleme severe de sanatate pot citi in continuare pentru a se documenta corespunzator. Principalele aspecte care trebuie sa fie luate in considerare despre aceasta bautura indragita de persoanele din toata lumea sunt prezentate in cele ce urmeaza.

  Reducerea riscului de manifestare a unor afectiuni periculoase

  Multe studii realizate in 2014, 2015 si 2016 au constatat ca o cantitate adecvata de cafea consumata zilnic poate sa imbunatateasca activitatea ficatului, poate sa reduca riscul de atac de cord, dar si de cancer de colon. Cercetatorii au descoperit ca persoanele care consuma 1-5 cesti de cafea pe zi se confrunta, de asemenea, cu un risc mult mai scazut de moarte timpurie. 

  Cofeina ar putea estompa durerea

  Dozele moderate de cofeina – echivalentul a doua cesti de cafea – pot reduce durerea musculara resimtita dupa o sedinta de gimnastica, conform unui studiu. Cu toate acestea, este important de mentionat ca experimentul a fost facut pe persoane care nu consumau cafea de regula. De asemenea, conform unui alt studiu din 2012, cei care beau cafea inainte de a se aseza sa lucreze la calculator au mai putine dureri de gat si de umar. 

  O cafea buna depinde de prajirea boabelor si de prepararea sa

  Cand vine vorba de obtinerea unei arome deosebite, prajirea si preprarea cafelei sunt doua constante care capata un rol de-a dreptul important. In timpul prajirii, uleiul blocat in interiorul boabelor incepe sa iasa la aproximativ 400 de grade. Cu cat este mai mult ulei, cu atat mai puternica este aroma. 

  Cu alte cuvinte, consumarea cafelei intr-o cantitate moderata in fiecare zi poate imbunatati semnificativ sanatatea generala a corpului. Iubitorii de cafea trebuie doar sa se limiteze la doza recomandata, ceea ce inseamna ca se vor bucura doar de beneficiile unei astfel de bauturi.

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare