Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/r104846info/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
Ce diferențe există între aur de 14k si 18k? | Infopinia
More

  Ce diferențe există între aur de 14k si 18k?

  Darurile sub formă de bijuterii rămân în amintirea celor dragi, marcând, de cele mai multe ori, momente de-a dreptul importante din viața unei persoane: cadoul de botez, de aniversare a unui cuplu etc. Pe lângă faptul că bijuteriile realizate din metale prețioase au o valoare materială semnificativă, acestea prezintă  și valențe simbolice. 

  Din acest motiv, în multe situații poate fi extrem de dificil pentru o persoană să aleagă bijuterii din aur, fără să știe exact criteriile după care se ghidează. Pentru că toată lumea își dorește să ofere cadouri memorabile și de-a dreptul speciale, se observă o tendință a oamenilor  de a alege aur. 

  De ce mai multe ori, oamenii nu cunosc în detaliu diferențele care există între aurul de 14k și cel de 18k. Având la cunoștință aceste detalii, poate fi luată o decizie mult mai bună în momentul alegerii unei bijuterii.

  Cum se măsoară puritatea aurului?

  Cei care nu cunosc unitatea de măsură a purității aurului își pot îndrepta atenția către celebrele karate. Cu cât o bijuterie din aur are un număr mai ridicat de karate, cu atât are un nivel crescut de puritate. Pentru obținerea unei bijuterii din aur cu 14k este necesar un procent de 58.5% de aur pur (realizat din 585 de părți din aur pur și 415 părți din alte metale). 

  Pe de altă parte, pentru realizarea unei bijuterii de 18k, este necesar un procent de 75% de aur pur (realizat din 750 de părți din aur pur și 250 de părți din alte metale). Astfel, pentru obținerea unei bijuterii de 24k, este nevoie de o puritate de 100%. Acestea sunt bijuteriile care au cel mai mare preț de achiziție.

  Calitatea bijuteriei din aur este influențată de numărul de karate?

  Contrar așteptărilor, pentru ca rezultatul obținut să fie cât mai dur, este important ca aurul să fie combinat și cu alte metale. La bază, acesta este un metal foarte moale. Pe lângă faptul că devine mai dur odată ce este combinat cu alte metale, acesta dobândește și o rezistență mai ridicată. Din păcate, dacă în componența sa se află o concentrație mai mare de alte metale, cum ar fi cupru sau zinc, este posibil ca bijuteria să fie mult mai expusă pericolului de a se deteriora. 

  Conform specialiștilor, se recomandă ca astfel de bijuterii să fie purtate cu o frecvență mai scăzută și să fie protejate de contactul cu substanțele chimice. 

  În cazul bijuteriilor care sunt purtate în fiecare zi, așa cum este verigheta, se recomandă aurul de 18k. Acestea își pot menține strălucirea pentru mai mult timp, existând, totuși, riscul de a se deteriora dacă nu sunt protejate suficient de mult sau dacă nu sunt depozitate în locurile adecvate. Deși aurul de 14k nu reușește să își păstreze strălucirea, este mult mai rezistent în fața zgârieturilor.

  Cu alte cuvinte, alegerea unei bijuterii din aur poate fi dificilă, dacă privim din perspectiva numărului de karate. Din acest motiv, cumpărătorul trebuie să se decidă care aspecte sunt prioritare pentru el înainte de achiziție.

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare