More

  Cum se aplica un hidrofug pentru a impermeabiliza o fatada exterioara?

  Ai un perete exterior din caramida, tencuiala, ipsos si vrei sa stii cum se aplica o solutie hidrofuga pe fatada? De la pregatirea peretelui pana la hidroizolatie, iata diferitii pasi pentru a garanta etansarea fatadei acestuia.

  Pregatirea fatadei

  Atunci cand iti doresti sa faci o hidroizolatie a fatadei casei sau cladirii tale, trebuie sa urmezi cativa pasi necesari. 

  Inainte de a aplica ceva pe peretii exteriori, acestia vor trebui igienizati si uscati, altfel produsul nu va fi eficient. In acest scop, este necesara o desprafuire a fatadei. Apoi, in functie de starea fatadei, poti fie sa o cureti cu o perie si detergent (murdarie grea), fie sa o cureti cu apa la presiune inalta (murdarie de suprafata).

  Daca sunt prezenti muschi si ciuperci, nu ezita sa aplici un produs fungicid. Inainte de finisare, este necesar sa umpli in totalitate toate fisurile si gaurile de pe fatada , mai ales daca acestea sunt semnificative. Tratamentul hidrofug ofera doar o etansare mai buna si nu o solutie miracola impotriva acestui tip de problema.

  Protectia tamplariei si deschiderilor

  Dupa pregatirea substratului, nu uita sa protejezi tamplaria casei (usi, ferestre), geamurile si orice alt element (plante, terasa, balcon etc.) susceptibil de a fi patat de produs. Acest lucru se poate realiza prin intermediul ambalajelor sau prelatelor in functie de suprafata pe care o ai de acoperit.

  Adevarata rezistenta la apa

  Produsul de hidroizolatie trebuie bine agitat inainte de imprastiere cu o perie, un pulverizator de joasa presiune sau o rola de vopsea. Aplicarea se poate face in unul sau doua straturi in functie de porozitatea peretilor in cauza. 

  Instalarea unui produs de hidroizolatie pe fatada acestuia se poate face singur sau apeland la un profesionist: designer de fatade. Poti apela la Hidroizolatii Conduraru pentru a te ajuta cu toate aceste lucrari.

  Inainte de a efectua tratamentul hidrofug, este necesar sa fii foarte atent la vreme. Temperatura nu trebuie sa fie prea mare (produsul risca sa se evapore), nici prea scazuta (produsul risca sa inghete). De asemenea, este necesar sa se evite perioadele de ploaie deoarece produsul nu va avea suficient timp sa se usuce si, prin urmare, ploaia ii va reduce eficacitatea.

  Hidroizolarea unei fatade de caramida?

  Peretii de caramida nu sunt cunoscuti pentru rezistenta lor ridicata. Supusi la vreme rea, iar timpul ajuta, ajung dupa un anumit timp sa lase apa sa se infiltreze. Acest lucru va provoca fisuri, formarea de mucegai si alte afectiuni cauzate de umiditate.

  Pentru a evita acest lucru, poti impermeabiliza fatada de caramida folosind un strat hidrofug. Cu toate acestea, asigura-te ca suportul este perfect uscat, curat si fara crapaturi. In caz contrar, risti sa provoci mai multe daune decat orice altceva.

  Hidrofugul se aplica cu pensula sau rola direct pe peretii exteriori

  Hidroizolarea unei fatade de piatra

  De asemenea, este posibil sa impermeabilizezi un zid de piatra. Vei putea gasi pe piata multe produse de fatada hidrofuge, care au fost concepute special pentru fatade din piatra, stiind ca sunt deosebit de fragile. 

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare