More

  Ce este luna

  Ce este luna?

  Luna este un obiect natural care orbita in jurul Pamantului. Luna are cea mai mare influenta asupra marii, deci este foarte important pentru vietile noastre. Luna este si cea mai luminoasa obiect din cer, si este vazuta clar de la Pamant in fiecare luna. Luna are multe diferite etape si faze pe care le putem observa, si fiecare faza influenteaza marea, vremea si chiar si vietile noastre.

  Cum se misca luna in jurul Pamantului?

  Luna se misca in jurul Pamantului in directia de la vest la est. Luna isi schimba pozitia pe cer si face un cerc complet in aproximativ 28 de zile. Aceasta miscare a Lunii este numita luna lunara sau luna schimbatoare. Luna nu se misca de una singura, ci se misca in jurul Pamantului impreuna cu Pamantul in jurul Soarelui.

  Cum influenteaza luna vietile noastre?

  Luna are un efect profund asupra vietilor noastre. Luna influenteaza mareele, vremea si chiar si comportamentul oamenilor. Luna are, de asemenea, un impact asupra fertilitatii si a ciclurilor lunare. Toate acestea se datoreaza faptului ca luna are un camp gravitational puternic, care influenteaza usor Pamantul si, prin urmare, si vietile noastre.

  Care sunt fazele Lunii?

  Luna are patru diferite faze. Primul este luna noua, cand nu se vede decat o parte mica a Lunii. In aceasta etapa, Luna nu se roteste deloc si este complet in umbra. Al doilea este primul sfert de luna, cand jumatate de luna este luminoasa si cealalta jumatate este in umbra. Apoi este luna plina, atunci cand Luna este complet luminata. Ultima etapa este ultimul sfert, cand jumatate de luna este in umbra si cealalta jumatate este luminoasa.

  Care sunt efectele lunii asupra marii?

  Luna are un efect puternic asupra marii. Una dintre cele mai notabile efecte ale Lunii asupra marii este cresterea si coborarea marii. Acest lucru se intampla deoarece luna are un camp gravitational puternic care trage marea. Acest lucru determina cresterea si coborarea marii, cauzand mari mai mari in perioada de luna plina si mari mai mici in perioada de luna noua.

  Ce impact au lunile asupra vremii?

  Luna are, de asemenea, un efect asupra vremii, prin influentarea vantului si a nivelului de umiditate. Unele luni sunt mai reci decat altele, iar acest lucru se datoreaza miscarii Lunii si schimbarilor sale de faza. Luna poate de asemenea influenta viteza cu care se schimba vremea si provoca vreme mai instabila sau mai drastica.

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare