More

  Ce este taurina

  ce este taurina

  Taurina este un aminoacid esential care joaca un rol important in metabolismul si functionarea sistemelor cardiovasculare, nervoase si imunitare. Este produsa in mod natural de organism, dar poate fi si luata sub forma de suplimente alimentare. Taurina este unul dintre cei mai studiati compusi si se gaseste in foarte multe alimente. Exista multe avantaje pentru sanatate asociate consumului de taurina, cum ar fi scaderea tensiunii arteriale, reducerea riscului de a dezvolta afectiuni cardiace si ameliorarea simptomelor afectiunilor neurologice.

  de unde se ia taurina

  Taurina este prezenta in mod natural in mai multe alimente, inclusiv pestele, carnea si produsele lactate. In unele tari, taurina este introdusa in bauturile energizante si chiar in alimente procesate, cum ar fi cerealele pentru micul dejun. De obicei, se presupune ca alimentele sunt principala sursa de taurina, dar in majoritatea cazurilor, alimentele nu contin cantitati suficiente pentru a oferi beneficii suplimentare. In acest caz, suplimentele alimentare sunt necesare pentru a furniza cantitati suficiente de taurina.

  efectele taurinei asupra sanatatii

  Este larg recunoscut faptul ca taurina are efecte benefice asupra sanatatii. Unele dintre efectele sale asupra organismului sunt: reducerea tensiunii arteriale, scaderea riscului de afectiuni cardiace, ameliorarea simptomelor afectiunilor neurologice, reglarea ritmului cardiac, reducerea nivelului de colesterol si reducerea inflamatiilor. Taurina este, de asemenea, folosita pentru a trata anumite afectiuni digestive, cum ar fi constipatia. De asemenea, poate ajuta la prevenirea si tratarea unor tipuri de cancer.

  dozajul taurinei

  Taurina poate fi luata sub forma de supliment alimentar si in diferite forme, inclusiv capsule, tablete si pulbere. Dozele recomandate variaza in functie de varsta, greutate si afectiunea tratata. De obicei, pentru adulti se recomanda intre 500 si 3000 miligrame pe zi. Exista si alte doze recomandate pentru copii si bebelusi. Este important sa se cerceteze cu atentie dozajul si sa se urmeze sfaturile unui specialist inainte de administrarea taurinei.

  utilizarea taurinei

  Taurina poate fi folosita in mod regulat pentru a imbunatati starea generala de sanatate. Este important sa se respecte intotdeauna dozajul recomandat, in special cand se administreaza copiilor si bebelusilor. Este de asemenea important sa se tina cont de alte medicamente luate in prezent, deoarece taurina poate interactiona cu anumite medicamente. De asemenea, se recomanda consultarea unui medic inainte de utilizarea taurinei pentru a preveni orice efect secundar.

  concluzie

  Taurina este un aminoacid esential care joaca un rol important in metabolismul si functionarea sistemelor cardiovasculare, nervoase si imunitare. Exista numeroase beneficii asociate consumului de taurina, inclusiv reducerea tensiunii arteriale, reducerea riscului de a dezvolta afectiuni cardiace, ameliorarea simptomelor afectiunilor neurologice si tratarea anumitor tipuri de cancer. Taurina poate fi luata in forma de supliment alimentar sub forma de capsule, tablete sau pulbere. Dozele recomandate variaza in functie de varsta, greutate si afectiunea tratata. Cu toate acestea, este important sa se respecte intotdeauna dozajul si sa se consulte un medic inainte de a lua taurina.

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare