More

  Ce este nefrologia

  ce este nefrologia

  Nefrologia este specializarea medicala care se ocupa de boli renale, cum ar fi insuficienta renala, infectii renale, tumori renale, pietre la rinichi, anumite tulburari ale electrolitilor si alte afectiuni similare. Aceasta abordare cuprinde atat tratamentul medicamentos, cat si interventii chirurgicale. Obiectivul principal al nefrologilor este sa prevină deteriorarea rinichilor pacientului si sa-l ajute sa se recupereze, daca este posibil, prin administrarea tratamentului adecvat. De asemenea, nefrologii se ocupa si de prevenirea afectiunilor renale, prin educarea pacientilor despre cum sa-si trateze si sa-si mentina rinichii sanatosi.

  cum sunt diagnosticate afectiunile renale

  Diagnosticarea afectiunilor renale se bazeaza pe istoricul medical al pacientului, simptomele prezente si rezultatele testelor de laborator. Testele de laborator pot include examinarea urinai si a sangelui pentru a determina cantitatea de creatinina si uree in sange, precum si nivelul de electroliti. De asemenea, se efectueaza si alte teste, cum ar fi ecografii si scanari cu raze X. Aceste teste vor ajuta medicul sa deduca cauza afectiunii renale si sa determine cel mai bun tratament pentru aceasta.

  care sunt tratamentele folosite in nefrologie

  Tratamentul in nefrologie poate include administrarea medicamentelor, dieta si interventii chirurgicale. Tratamentul medicamentos poate include medicamente pentru a ajuta la reducerea simptomelor afectiunii renale, precum dureri de cap, oboseala, greata si varsaturi. Dieta poate include restrictii de sare si proteine si se poate face dializa, in cazurile in care rinichii pacientului nu mai functioneaza corespunzator. Interventiile chirurgicale pot fi necesare, in cazul unor afectiuni grave, cum ar fi vezica biliara si rinichi polichistic.

  cum sa prevenim afectiunile renale

  Exista cateva modalitati prin care ne putem proteja rinichii si preveni afectiunile renale. Principalele masuri preventive includ controlul tensiunii arteriale, controlul glucozei din sange, exercitiul fizic regulat, mentinerea unei diete adecvate si folosirea medicamentelor prescrise de medic. De asemenea, este important sa evitati consumul excesiv de alcool si sa evitati expunerea la substante chimice periculoase, cum ar fi produsele petroliere.

  care este rolul unui nefrolog

  Un nefrolog se ocupa cu tratarea afectiunilor renale si de promovarea sanatatii rinichilor. Acesta se poate consulta cu pacientii si le poate oferi informatii despre boala lor, precum si recomandari privind tratamentul si prevenirea. Un nefrolog poate lucra in echipa cu alti medici, inclusiv cu medici de familie, cardiologi si medici de urgenta, pentru a oferi tratamentul adecvat pacientilor. Un nefrolog poate de asemenea sa participe la cercetari stiintifice in domeniul nefrologiei si sa participe la programe de educare a publicului.

  concluzie

  Nefrologia este o specializare medicala care se ocupa cu tratarea afectiunilor renale si de prevenirea acestora. Un nefrolog poate diagnostica afectiunile renale si poate recomanda tratamentul adecvat pentru fiecare pacient in parte. Pentru a preveni afectiunile renale, este important sa se mentina un stil de viata sanatos si sa se foloseasca medicamentele prescrise de medic.

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare