Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/r104846info/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
Ce este prosecco | Infopinia
More

  Ce este prosecco

  Introducere

  Prosecco este un tip de vin spumant italian foarte popular pe plan international. Prosecco este o bautura foarte versatila, care poate fi consumata ca aperitiv, in diverse cocktail-uri sau pur si simplu ca o bautura racoritoare. Prosecco este adesea confundat cu alte vinuri spumante, cum ar fi Champagne, dar de fapt acestea sunt foarte diferite.

  Istorie si origine

  Prosecco provine din regiunea Veneto din nord-estul Italiei. A fost produs pentru prima data in secolul al doilea, la inceputul secolului al 19-lea. Prosecco a devenit popular in intreaga tara si a fost exportat in intreaga Europa. In prezent, Prosecco este unul dintre cele mai bine vandute vinuri spumante din lume.

  Ingrediente si producție

  Prosecco este un vin spumant realizat din struguri Glera crescuti in regiunea Veneto, in Italia. Prosecco este produs prin procesul de imbuteliere a unei bauturi alcoolice, cunoscuta in mod obisnuit sub numele de mosto (sau suc de struguri). Mosto este fermentat in imbutelii, ceea ce face din Prosecco un vin naturalmente dulce.

  Tipuri de prosecco

  Exista mai multe tipuri de Prosecco, in functie de diferitele reglementari in vigoare in Italia. Prosecco DOC (Controlled Origin Denomination) este cel mai comun tip de Prosecco si se produce in regiunea Veneto si in Treviso. Prosecco Superiore DOCG (Controlled Origin and Guaranteed) este un Prosecco mai scump si mai de calitate superioara, produs in regiunea Veneto. Prosecco Superiore di Cartizze DOCG este cel mai scump si mai de calitate superioara Prosecco si este produs in regiunea Conegliano-Valdobbiadene din Veneto.

  Calitatea prosecco

  Prosecco poate fi produs din mai multe struguri, cum ar fi Glera, Perera si Bianchetta. Glera este cea mai comuna si mai ieftina, in timp ce Perera si Bianchetta sunt mai scumpe si mai rare. Calitatea Prosecco este determinata de modul in care este fabricat, regiunea in care este produs si strugurii folositi. Cele mai bune Prosecco sunt cele din regiunea Conegliano-Valdobbiadene, care sunt mai scumpe si mai de calitate superioara.

  Cum sa servim si sa savuram prosecco

  Prosecco este cel mai bine servit rece, dar nu prea rece. Prosecco ar trebui servit intr-un pahar de vin alb sau in pahare speciale pentru Prosecco. Prosecco poate fi consumat ca aperitiv sau poate fi adaugat la diverse cocktail-uri. Prosecco poate fi, de asemenea, consumat pur si simplu ca o bautura racoritoare.

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare