More

  Ce măsuri pot lua companiile petroliere pentru a asigura o gestionare corectă a deșeurilor?

  Companiile petroliere se confruntă adesea cu dificultăți în ceea ce privește gestionarea deșeurilor generate. Acest fapt ridică foarte multe probleme cu risc major asupra mediului, pe fondul conținutului toxic al acestora, efectele generate fiind ireversibile.

  În acest context, companiile care activează în industria petrolieră sunt nevoite să aplice un program de management integrat al deșeurilor, creat în concordanță cu reglementările de mediu actuale.

  Beneficiile sunt numeroase, de la desfășurarea optimă a operațiunilor de foraj, până la minimizarea impactului generat mediului.

  Ce măsuri pot aplica companiile petroliere pentru a garanta o gestionare corectă a deșeurilor?

  Colectarea deseurilor periculoase este primul aspect pe care trebuie să îl ia în considerare companiile petroliere. Toate operațiunile de foraj generează numeroase deșeuri periculoase, printre cele mai importante fiind:

  • slamurile petroliere;
  • reziduurile uleioase de la rafinarea petrolului;
  • nămolurile industriale ce conțin substanțe toxice;
  • catalizatorii uzați etc.

  În măsura în care este asigurată o colectare corespunzătoare a acestor deșeuri, atunci se pot crea premisele unui management sigur și eficient al lor. Practic, buna gestionare a deșeurilor petroliere depinde de procesul de colectare al acestora.

  În acest context, ce pot face companiile petroliere pentru a asigura colectarea lor corectă? Ei bine, principalele măsuri pe care le pot lua acestea sunt:

  • utilizarea unor rezervoare speciale pentru a depozita reziduurile uleioase;
  • folosirea unor habe metalice în vederea stocării deșeurilor periculoase lichide – fluid de foraj, detritus etc.;
  • amenajarea unui spațiu ce îndeplinește anumite condiții tehnice pentru depozitarea deșeurilor petroliere;
  • manipularea și utilizarea substanțelor chimice doar de către persoane autorizate în acest sens.

  De importanță majoră pentru aceste companii este garantarea unui cadru sigur și optim pentru o desfășurare eficientă a operațiunilor de foraj. În acest caz, firma trebuie să efectueze constant instructaje de protecția muncii angajaților și să asigure echipamentele necesare manipulării acestor deșeuri.

  De asemenea, o prioritate este și etichetarea și depozitarea corectă a substanțelor chimice utilizate. Păstrând o evidență clară a acestora, se poate monitoriza mult mai eficient procesul lor de gestionare.

  Concluzii

  Toate aceste măsuri contribuie la asigurarea unei gestionări corecte a deșeurilor, indiferent că vorbim de cele extractive sau de cele ne-extractive. În plus, pentru a implementa un management al deșeurilor cât mai complex și în acord cu legislația de mediu, companiile petroliere pot să apeleze la serviciile unei firme specializate în protecția mediului.

  Un partener de încredere pentru aceste companii este Indeco Grup, care pune la dispoziție servicii de colectare deseuri periculoase și nepericuloase. Mai mult decât atât, Indeco Grup furnizează clienților săi soluții sigure și durabile menite să corecteze sau să îmbunătățească situațiile problemă cu care se confruntă firmele pe linie de deșeuri.

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare