More

  Cum poți să gătești eficient și să reduci consumul de gaz în același timp?

  Gătitul este una dintre activitățile cotidiene care implică un consum ridicat de gaz. Însă, consumul poate fi optimizat în măsura în care sunt abordate unele metode eficiente de preparare a alimentelor și sunt schimbate obiceiurile de gătit. Astfel, vei putea pregăti preparate delicioase celor dragi și în același timp, să faci economii la facturile lunare.

  Descoperă în rândurile următoare câteva sfaturi utile care te vor ajuta să gătești eficient și să reduci în același timp consumul de gaz.

  Optează pentru vase de gătit potrivite

  Pentru un consum optim de gaz, este indicat să folosești vase de gătit potrivite. Ține cont și de ochiurile pe care le are aragazul. Spre exemplu, dacă vrei să utilizezi vase mai încăpătoare este recomandat să utilizezi ochiurile mari ale acestuia. În acest fel, te vei asigura că nu vei consuma mai mult gaz decât este necesar. De asemenea, utilizează un capac în momentul în care gătești. Acest lucru va determina un timp de gătire mai mic și implicit, un consum redus de gaz.

  Dacă fierbi mai multe alimente, este indicat să le tai în bucăți mai mici sau să folosești o oală sub presiune. Astfel, vei putea să reduci timpul de gătire.

  Folosește căldura reziduală

  La oprirea aragazului, ai observat că ochiurile acestuia își mențin căldura încă vreo 5-10 minute. Ei bine, poți utiliza această căldură reziduală dacă oprești din timp ochiurile în ultimele minute ale preparatului tău.

  Utilizează electrocasnice

  Pentru a reduce consumul de gaz, poți folosi și anumite electrocasnice din bucătărie. Spre exemplu, dacă vrei să încălzești apă pentru a pregăti o cafea, nu utiliza aragazul. În această situație se recomandă folosirea unui fierbător electric, el generând un consum mai mic de energie.

  Cu toate că electrocasnicele sunt mari consumatori de energie dacă nu sunt din clasa A, acestea contribuie la diminuarea consumului de gaz în anumite cazuri. În plus, astăzi ai acces la numeroase electrocasnice din noile clase energetice, ele fiind concepute să ofere un randament optim din perspectivă energetică.

  De mare ajutor în această situație este cuptorul electric, acesta fiind unul dintre electrocasnicele care te va ajuta să economisești gaz. Achiziționarea unui cuptor electric din clasa energetică A se dovedește a fi cea mai bună investiție.

  Dacă vei ține cont de aceste sfaturi cu siguranță vei reuși să reduci consumul de gaz. De asemenea, nu neglija nici oferta actuală de gaze naturale, ea fiind esențială în acest demers de a face economii la facturile lunare.

  Dacă oferta nu corespunde nevoilor tale de consum, este cazul să te reorientezi către alte produse de gaze naturale puse la dispoziție de furnizori. Pentru a lua cea mai bună decizie, este important să-ți actualizezi informațiile despre pret metru cub gaz și să analizezi cu atenție toate avantajele pe care le oferă furnizorii, prin intermediul ofertelor lor.

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare