More

  Sfaturi pentru gestionarea smart a bugetului de sărbători

  Perioada sărbătorilor vine la pachet și cu numeroase cheltuieli, bugetul fiind destul de dificil de gestionat. Dacă relația cu banii nu a fost una prea bună încă din timpul anului, lucrurile clar nu se vor îmbunătăți acum, în pragul mult așteptatelor sărbători de iarnă. 

  Sfântul Nicolae, Crăciunul și Revelionul sunt ocaziile speciale în care se dăruiesc cadouri și se petrec momente speciale în familie. Astfel, majoritatea cheltuielilor sunt îndreptate către ornamente și daruri. 

  Dacă vrei să-ți gestionezi mai bine bugetul de sărbători din acest an, poți ține cont de sfaturile de mai jos:

  Stabilirea unui buget realist

  Cu toate că sună dificil de realizat, stabilirea unui buget cât se poate de realist este cea mai bună soluție. Dacă suma de bani stabilită nu este depășită, există șanse ca la finalul sărbătorilor de iarnă să mai rămână câteva economii.

  Stabilirea priorităților

  O altă metodă prin care se pot economisi sume generoase de bani constă în stabilirea unor priorități. Dacă în cutia de decorațiuni de acasă există toate elementele necesare pentru împodobirea bradului, nu mai este necesar să se achiziționeze altele noi. Poate există alte cumpărături care sunt mult mai importante, cum ar fi achiziționarea unui robot de bucătărie sau a unui aspirator performant. Stabilește-ți prioritățile.

  Achiziționarea cadourilor de Crăciun mai devreme

  Mulți preferă să cumpere cadouri de Crăciun cu câteva săptămâni mai devreme. 

  De cele mai multe ori, cadourile de Crăciun sunt ultimele lucruri cumpărate de pe listă,  pe fondul lipsei de timp. Mai mult decât atât, unele lucruri sunt cumpărate la impuls. Cea mai bună soluție în acest caz este achiziționarea cadourilor din timp.

  Cei care s-au hotărât ca în acest an să ofere cadouri deosebite, pot lua în considerare bijuteriile din aur pe care le pot găsi la o casa de amanet. Pe lângă avantajul prețului mult mai mic (comparativ cu magazinele de specialitate), ai acces și la o gamă variată de piese din aur. 

  Bijuteriile sunt cadouri deosebite, cu valențe simbolice, care reflectă întotdeauna gânduri și emoții pozitive.

  Rezervarea cazării pentru Revelion cu câteva luni înainte

  Pentru obținerea celui mai bun preț, multe persoane aleg să își rezerve cazarea de Revelion cu câteva luni înainte de eveniment. Există multe hoteluri care pun la dispoziția clienților posibilitatea de anulare fără achitarea unor costuri suplimentare, acesta fiind un avantaj incontestabil pentru clienți.

  Concluzii

  Stabilirea unor limite în perioada sărbătorilor este o soluție sigură pentru bugetul fiecărei persoane, care tinde să fie furată de peisajul magazinelor frumos decorate. Cei care își doresc să nu intre în valul cheltuielilor iresponsabile pot lua în considerare sfaturile amintite anterior în articol.

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare