More

  Cum sa ai grija de parul tau?

  Parul cret este ceva mai greu de intretinut decat alte tipuri de par. Are tendinta de a se incurca mai repede si este mai greu de uscat, iar samponul folosit pentru el trebuie sa fie special conceput astfel incat sa se evite incurcarea. De aceea, se recomanda utilizarea de sampon pentru par cret cu o reteta speciala care sa nu incurce parul. 

  Sfaturi pentru a avea grija de parul ondulat natural

  Cu parul cret, este important ca persoana care are o astfel de podoaba capilara sa se concentreze pe produsele care ajuta la adaugarea de umiditate parului si sa se evite orice produs de par care usuca. Este ideal sa se caute un sampon si un balsam special conceput pentru parul cret.

  In general, produsele ar trebui sa includa:

  • uleiuri naturale sau esentiale precum uleiul de cocos, uleiul de jojoba, uleiul de floarea soarelui si uleiul de avocado
  • Aloe vera
  • cheratina
  • unt de shea
  • matase hidrolizata si proteine ​​animale
  • pantenol si provitamine
  • extracte de plante

  Chiar daca este foarte posibil ca persoanele cu parul cret sa nu vrea sa il spele in fiecare zi, in momentul in care o fac ar trebui sa foloseasca un sampon bland care sa contina agenti de curatare delicati, cum ar fi balsamul. Dac aparul este gras sau murdar, este ideal sa se foloseasca un sampon puternic o data sau la 2 saptamani. Dupa samponare se va folosi de fiecare data balsam pentru a ajuta la blocarea umiditatii in firele de par.

  Tratamentul inainte de samponare

  In cazul in care parul este foarte aspru si cret, poate ar fi bine sa se utilizeze un tratament inainte de samponare. Contrar credintei populare, nu ar trebui sa fie aplicat balsam doar dupa samponare. Balsamul poate fi folosit si dupa si inainte de samponare. Parul aspru si cret tinde sa se deshidrateze repede. Utilizarea unui balsam inainte de samponare ajuta teoretic la protejarea firului de par, pentru ca samponul sa nu elimine uleiurile naturale din par. Apa fierbinte tinde sa elimine umezeala de pe par si sa il lase uscat. Spalarea parului cu apa rece si evitarea apei fierbinti va ajuta la mentinerea umiditatii in firele de par.

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare