More

  Descoperă valențele simbolice ale inelului de logodna

  Una dintre cele mai populare și importante bijuterii din lume este chiar inelul de logodnă, acesta având valențe romantice puternice, fiind o dovadă clară de iubire, devotament și loialitate. Această bijuterie reflectă povestea de iubire dintre îndrăgostiți, ea fiind dăruită în momentul în care dragostea ajunge în etapa de maturitate. Cu alte cuvinte, inelul de logodnă este cel prin care dragostea dintre două persoane se materializează, semnificând dorința de a merge mai departe alături de alesul sau aleasa inimii. 

  Multe domnișoare așteaptă entuziasmate momentul cererii în căsătorie. Acest moment este unul special, de aceea este nevoie de o atenție deosebită organizării.

  Bijuteria-simbol, inelul de logodnă, este așezat pe degetul inelar, ca simbol al iubirii eterne. De ce tocmai pe acest deget? Ei bine, în antichitate se considera că de la acest deget pornește vena amoris, vena iubirii, care ducea direct la inimă. În trecut, femeile purtau acest inel pe degetul inelar, ca o dovadă a loialității sale către partener.

  Inelul de logodnă – O bijuterie cu tradiție

  Tradiția inelului de logodnă își are rădăcinile chiar în Evul Mediu, simbolizând, la fel ca în prezent, promisiunea unei iubiri eterne dintre doi îndrăgostiți și marcând momentul cererii în căsătorie. 

  Multe dintre aceste bijuterii sunt decorate și cu diamante, care simbolizează, la rândul lor, eternitatea. Este un lucru știut faptul că metalele și pietrele prețioase nu se degradează cu trecerea timpului. Indiferent cât de vechi sunt, acestea tind să capete o valoare tot mai ridicată odată cu trecerea timpului, intrând tot mai mult în atenția colecționarilor. 

  Conform unui manuscris din secolul al XV-lea, inelele de logodnă erau considerate a fi de-a dreptul importante în cadrul nunților regale. Primul inel de logodnă care a intrat oficial în istorie a fost cel oferit de Arhiducele Maximilian în anul 1477 Mariei de Burgundia, viitoarei sale mirese.

  În perioada renascentistă, bijuteria devenise metoda partenerilor de exprimare a sentimentelor de iubire, fiind cea prin care relațiile cuplurilor începeau să se bazeze pe dragostea sinceră, decât pe alianțele cu unele familii. Majoritatea alianțelor aveau scopul obținerii unor facilități de statut de pe urma acestora. În epoca victoriană, astfel de bijuterii au început să capete o semnificație mult mai puternică în viața femeii. Tot în această perioadă, inelele au început să cunoască procesul de personalizare, prin intermediul diverselor gravuri sau finisaje deosebite.

  Alegerea inelelor de logodnă – O adevărată provocare pentru parteneri

  Încă din cele mai vechi timpuri, bărbații s-au confruntat cu o dificultate enormă în ceea ce privește alegerea inelului de logodnă potrivit pentru viitoarea lor soție. 

  Din acest motiv, este recomandat să se țină cont de preferințele viitoarei soții pentru bijuterii, astfel încât surpriza făcută să fie una de-a dreptul memorabilă și în acord cu personalitatea ei. De asemenea, contează foarte mult și identificarea mărimii potrivite, astfel încât bijuteria să fie perfectă. Partenerii pot afla mărimea potrivită a inelului foarte ușor, ghidându-se după diametrul unui inel mai vechi, din colecția iubitei sale.

  Locul potrivit în care cuplurile pot găsi o gamă variată de inele din aur sau cu diamante, speciale pentru momentul logodnei sunt magazinele specializate în bijuterii. 

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare