Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/r104846info/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
De ce ar trebui sa faci cursuri de educatie financiara? | Infopinia
More

  De ce ar trebui sa faci cursuri de educatie financiara?

  La bine si la rau, banii ating toate domeniile vietii. Educatia financiara poate ajuta o persoana sa isi gestioneze mai bine veniturile, dar si sa faca investitii gandite cu atentie. Pe Vestor, persoanele interesate pot gasi astfel de cursuri care sa le ajute sa obtina informatiile de care au nevoie si ghiduri pentru a investi corect.

  De ce este importanta alfabetizarea financiara?

  Educatia financiara este importanta, deoarece ofera cunostintele si abilitatile de care avem nevoie pentru a gestiona banii in mod eficient. Fara ea, deciziile financiare si actiunile pe care o persoana le intreprinde – sau nu le intreprinde – nu au o baza solida pentru succes. Si asta poate avea consecinte groaznice:

  • Aproape jumatate dintre oameni nu se asteapta sa aiba suficienti bani pentru a trai decent cand ies la pensie.
  • Datoriile la banci au atins cel mai inalt punct din toate timpurile.
  • Foarte multe persoane nu isi permit cheltuielile urgente.

  Avand in vedere statisticile de mai sus, ar putea sa nu fie surprinzator ca aproape doua treimi dintre oameni nu au educatie financiara.

  Pentru a explora importanta educatiei financiare, mai multi specialisti din domeniu si-au spus parerea. Acesti oameni sunt martori directi a impactului pe care alfabetizarea financiara – sau lipsa de alfabetizare financiara – il poate avea asupra vietii unei persoane.

  Pentru studentii, alfabetizarea financiara este importanta, deoarece formula succesului la facultate de astazi are doar doi factori: note si bani. Profesorii si instructorii educa temeinic studentii cu privire la cerintele academice si politicile de notare. 

  Cercetarile au aratat chiar ca elevii au mai multe sanse sa abandoneze scoala din cauza „presiunilor exterioare” decat din cauza notelor slabe. Succesul elevilor nu mai este limitat la salile de clasa sau definit doar de performanta academica. 

  Succesul viitor al studentilor  se bazeaza pe oferirea de oportunitati pentru ca acestia sa invete, sa dezvolte si sa consolideze abilitatile de baza de viata de care au nevoie astazi si, mai important, maine, ca absolventi de succes. 

  Finantele in mod inerent ajuta la indeplinirea obiectivelor. Si alfabetizarea financiara este importanta pentru ca doar cunoscand informatiile de baza oamenii vor putea face investitii corect, astfel incat sa isi asigure un viitor mai bun.

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare