More

  Tot ce trebuie sa stii despre liposuctie. Iata cum iti poate schimba viata!

  Liposuctia este un tip de operatie estetica prin care grasimea din corp se descompune si se „aspira”. Este adesea aplicata la nivelul abdomenului, coapselor, feselor, gatului, barbiei, partii superioare si posterioare a bratelor, gambelor si spatelui. Grasimea este indepartata prin intermediul unui instrument medical, cunoscut sub numele de canula, care este introdus sub piele. 

  Persoanele care opteaza pentru liposuctie au, de obicei, o greutate corporala stabila, dar doresc sa elimine depozitele nedorite de grasime corporala din anumite parti ale corpului. Cu toate acestea, este important de mentionat ca procedura nu are menirea de a vindeca obezitatea, celulita, vergeturile etc.

  Beneficiile liposuctiei si efectele sale in timp

  Liposuctia se este luata in considerare, in mod normal, in scopuri cosmetice, dar uneori este folosita si pentru a trata anumite afectiuni, printre care se numara si:

  • limfedemul, o afectiune cronica, in care excesul de lichid, cunoscut sub numele de limfa, se acumuleaza in tesuturi, provocand edeme sau umflaturi. Edemul apare de obicei la nivelul bratelor sau al picioarelor. Liposuctia este uneori utilizata pentru a reduce umflarea, disconfortul si durerea;
  • ginecomastia, acumularea depozitelor de grasime la nivelul sanilor barbatilor; 
  • sindromul de lipodistrofie, grasimea se acumuleaza intr-o parte a corpului si se pierde in alt loc. Liposuctia poate imbunatati aspectul pacientului, oferind o distribuire uniforma a grasimii corporale;
  • pierderea extrema in greutate dupa obezitate; o persoana cu obezitate morbida care pierde cel putin 40% din IMC (Indicele de Masa Corporala) poate avea nevoie de tratament pentru a elimina excesul de piele.

  Cum se pregateste un pacient in mod adecvat de liposuctie?

  Inainte de operatie, pacientii trebuie sa efectueze anumite analize pentru a se asigura ca pot beneficia in siguranta de aceasta interventie chirurgicala. Cei care consuma regulat aspirina si medicamente antiinflamatoare trebuie sa inceteze sa le administreze cu cel putin 2 saptamani inainte de operatie. Femeilor li se poate cere sa intrerupa administrarea pilulei contraceptive, iar pacientilor cu anemie li se poate cere sa ia suplimente de fier.

  Liposuctia este o interventie care poate sa imbunatateasca semnificativ aspectul unei persoane, dar care ii poate fi de folos si in scopuri pur medicale. 

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare