More

  De ce criterii trebuie sa se tina cont atunci cand se alege un mop? Iata ce spun informatiile de specialiate!

  Fie ca este vorba de locuinta sau de locul de munca, mentinerea curateniei reprezinta un aspect cat se poate de important, aceasta fiind necesara pentru o sanatate cat mai buna si de lunga durata. In situatia de fata, este important sa se apeleze la instrumentele de lucru potrivite.

  Cu toate ca matura sau aspiratorul se pot dovedi extrem de eficiente atunci cand vine vorba de adunarea prafului si a parului cazut, totusi mopul este cel care va putea oferi o dezinfectie asa cum trebuie, el avand posibilitatea de a curata in procent total zona respectiva. Asadar, dorind sa informeze un numar cat mai mare de oameni, in articolul de fata au fost adusi in discutie factorii de care trebuie sa se tina cont la alegerea unei galeti cu mop.

  De ce factori se tine cont la alegerea unui mop?

  La momentul actual, cu toate ca la prima vedere nu pare o alegere atat de dificila, selectarea unui mop potrivit trebuie sa se realizeze, totusi, in functie de anumiti factori specifici. Asadar, iata care sunt elementele de care va fi necesar sa se tina cont:

  • tipul mopului. In primul rand, in functie de tipul de podea prezenta in casa, fie ca este vorba de lemn sau parchet laminat, va fi important sa se aleaga un mop care sa nu provoace pagube la curatare, precum zgarieturile. Asadar, se recomanda optarea pentru un mop rotativ, ce se stoarce usor, sau pentru mopurile clasice.
  • materialul. In primul rand, trebuie sa se opteze pentru un mop cu maner rezistent, care sa nu se rupa foarte usor. In al doilea rand, varful trebuie sa fie ori din microfibra, aceasta avand bune proprietati de absorbtie a mizeriei si apei, ori din bumbac. Un mop rezistent va duce, implicit, la economisirea mai multor bani pe termen lung.
  • dimensiunile. In functie de suprafata de curatare, trebuie sa se aleaga si un mop cu dimensiuni optime.

  In concluzie, acestea sunt criteriile de care trebuie sa se tina cont la alegerea unui mop.

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare