More

  Ce sunt filtrele magnetice pentru centrala?

  Mineralele si sarurile dure existente in panza freatica sunt colectate si sunt antrenate de apa cu care reteaua publica este alimentata. In mod inevitabil, toate acestea ajung in sistemul centralei termice si se depun in timp ce unele componente importante raman in sistem. 

  Aceste depuneri pot determina blocarea tevilor, avarierea elementelor componente ale retelei de apa, scaderea eficientei centralei. Pentru a proteja componentele si pentru a asigura o buna functionare a centralei termice din apartament, este indicat sa fie instalate filtre magnetice anticalcar. 

  Ce este filtrul anticalcar de fapt?

  Filtrul magnetic este acel accesoriu pentru centrala de apartament, care are rolul de a proteja sistemul de toate impuritatile pe care apa le poate colecta. Acest filtru anticalcar se va monta pe instalatia de retur din centrala termica, unde va retine o pondere uriasa de impuritati care se afla in apa menajera. 

  Cum actioneaza filtrele magnetice anticalcar?

  Aceste filtre magnetice anticalcar sunt de fapt niste cilindri metalici, care au la interior mai multe bare cu proprietati magnetice permanente. Aceste bare sunt rezistente la temperaturi inalte si la agenti corozivi. 

  In momentul in care apa trece prin dispozitivul centralei termice, campul magnetic puterni care rolul de a determina disociere moleculara a sarurilor dure si a ionilor de magneziu si de calciu. Cristalele de calciu sunt transformate in precipitat de forma unei pulberi fine, care se mentine in suspensie. Astfel, va fi prevenita formarea unei cruste calcaroase. 

  In lipsa filtrului magnetic anticalcar, unele reziduuri metalice sau minerale cum ar fi calcarul din apa dura se va depune pe tevi, unde va impiedica sistemul de incalzire sa functioneze la parametri normali.

  Un astfel de accesoriu pentru centralele termice de apartament prezinta mai multe particularitati tehnice. In primul rand, tehnologia in jurul careia a fost conceput produsul are rolul de a absorbi foarte bine impuritatile care sunt depuse pe componentele sistemului pentru incalzire. 

  Filtrul magnetic impotriva calcarului se va monta usor, indiferent de tipul de conducta. Filtrul magnetic anticalcar are o garnitura suplimentara si are rolul de a asigura o protectie buna contra scurgerilor eventuale care ar putea sa apara.

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare