More

  De ce unele diamante sunt atat de scumpe?

  Nu exista nicio indoiala. Diamantele sunt scumpe. Diamantele costa mai mult decat aurul sau platina. Mult mai mult. Deci de ce sunt diamantele atat de scumpe?  Pentru ca tot mai multe persoane cauta in prezent inele de logodna cu diamante este important sa se inteleaga de ce unele diamante costa extrem de mult.

  1. Exploatarea diamantelor costa mult

  Diamantele sunt rare. Toate diamantele de calitate pretioasa extrase vreodata ar incapea intr-un autobuz cu etaj din Londra. Multi bijutieri nu au vazut niciodata un diamant D Flawless in realitate.

  Exista doar 53 de locuri in lume cu suficiente diamante pentru minerit comercial. Ultimul a fost descoperit acum 20 de ani. De aceea, companiile miniere sunt dispuse sa investeasca milioane de dolari in amenajarea de mine in locuri indepartate nebune, cum ar fi sub un lac din tundra canadiana, in mijlocul desertului din Botswana sau pe fundul oceanului in largul coastei Namibiei.

  Costurile sunt fantastic de scumpe pentru a exploata o mina: toti muncitorii trebuie transportati cu avionul, adapostiti si hraniti. Durata de viata a multor mine este de un deceniu sau doi (inainte de a deveni prea scump pentru a sapa mai adanc.) Exista o lista lunga de mine din intreaga lume care nu mai sunt profitabile de exploatat.

  Chiar si in cele mai productive mine de diamante, companiile trebuie sa caute prin aproximativ 250 de tone de roca pentru a gasi un singur carat de diamant. Si majoritatea diamantelor extrase din intreaga lume nu sunt de o calitate suficient de buna pentru a fi folosite in bijuterii.

  Toate aceste detalii nu sunt cunoscute de cei care vor sa cumpere inele cu diamante. Persoanele care sunt gata sa faca un nou pas in viata de familie, sunt interesate mai degraba sa stie pe ce mana se poarta inelul de logodna, decat de modul in care a fost produs diamantul de pe inel.

  2. Randamentul brut al diamantului este scazut

  Odata ce sunt mutate tone si tone de roca si este gasit acel carat stralucitor de diamant brut, poate fi folosit! Gresit. Randamentul pentru diamante brute este de obicei de aproximativ 30%. Un diamant brut de un carat va ajunge o piatra lustruita de o treime din cantitatea initiala.

  Randamentul depinde de calitatea diamantului brut. Diamantul brut va fi transformat intr-o singura piatra sau in mai multe pietre mici, dar dupa prelucrare se pierde o mare parte din diamant. Cristalele octaedrice rare pot avea un randament de pana la 70% atunci cand sunt taiate in doua diamanet princess cut. 

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare