Justitie Prima pagina

DNA l-a supus pe Dragnea unui linsaj mediatic

Publicat de Eugenia Popescu
Ordonanta si procesul verbal prin care procuroarea DNA Carmen Lancranjan l-a facut suspect pe liderul PSD Liviu Dragnea. Imediat, DNA l-a supus pe Dragnea unui linsaj mediatic infernal. Uluitor, Lancranjan a amestecat fapte vechi de 16 ani, clasate inital cu un denunt al OLAF din 2016 si 515.000 de puieti de salcam din comuna Crangeni.

Reteta DNA de asalt total la presedintele PSD Liviu Dragnea a urmat planul bine stabilit. A fost dezgropat un dosar clasat initial de DNA in 2013 de catre procurorul Paul Silviu Dumitriu aflat in coordonarea directa a sefului Sectiei a II-a Claudiu Dumitrescu, fost sef al DLAF. Pentru ca redeschiderea dosarului sa fie justificata s-au adaugat alte plangeri si denunturi penale din alte dosare si s-a constituit un mare dosar pentru a fi livrat opiniei publice in chip cat mai defaimator. Joi, 9 noiembrie 2017, a fost finalizata ordonanta de incepere a urmaririi penale impotriva presedintelui PSD Liviu Dragnea, caruia i s-a acordat calitatea de suspect pentru infractiunile de constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu si altele, fara ca Dragnea sa aiba macar cunostinta de faptul ca este cercetat si sa i se dea posibilitatea sa isi prezinte propria aparare.

Tot joi, presa a fost dinadins informata ca luni, 13 noiembrie 2017, Liviu Dragnea va fi citat la DNA, de unde va iesi ca suspect. O informatie care s-a confirmat 100% si care denota ca DNA a pregatit linsarea mediatica a liderului PSD printr-un comunicat de presa livrat imediat dupa ce Dragnea a parasit DNA. Dintre toti procurorii DNA, s-a nimerit ca dosarul lui Dragnea sa pice pe mana junei Carmen Alexandra Lancranjan (foto 1) – poreclita “Veverita” – care a fost adusa la DNA la 1 februarie 2017, dupa ce initial picase interviul. Lancranjan este o ONG-ista din sfera vestitilor Monica Macovei, Raluca Pruna, Cristina Guseth si a fost, pana nu demult, presedinta Asociatiei Liderjust, care derula proiecte inclusiv cu Cristi Vasilica Danilet.

Inainte sa fie adusa la DNA, Lancranjan a fost sustinuta de mediile ei, pentru a deveni membru al CSM, insa a pierdut in alegeri. Foarte grav, toate acuzatiile aduse public lui Liviu Dragnea au fost aruncate in spatiul public printr-un comunicat de presa al DNA si informatii scurse in presa de casa inainte ca liderul PSD sa fie audiat vreodata si sa i se dea posibilitatea sa isi prezinte apararile. Apare evident ca al treilea om in stat – Liviu Dragnea este si presedintele Camerei Deputatilor – a fost terfelit in public de catre DNA, care i-a incalcat prezumtia de nevinovatie si a dat presei informatii inainte sa stranga probe si in apararea liderului PSD.

Citeşte mai mult pe luju.ro.

Lasa un comentariu