Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/r104846info/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
Ce este cod swift | Infopinia
More

  Ce este cod swift

  Definitie Cod Swift

  Codul Swift (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) este un cod de identificare bancară utilizat la nivel global. Codul Swift este format din opt sau opt până la onisprezece caractere alfanumerice, care sunt asociate cu o anumită bancă şi identifică o sucursal bancară particulară. Acesta este un cod universal care permite oricărei bănci să trimită şi să primească bani din orice loc în lume.

  Funcţia Cod Swift

  Codul Swift este folosit pentru a transfera bani între bănci, prin intermediul reţelei SWIFT. Reţeaua este folosită de bănci, firmelor de finanţare şi investiţii, aşa cum şi de guvernele şi alte instituţii financiare la nivel mondial. Codul Swift oferă o identificare unică a băncii şi a sucursalei bancare de la care se transferă banii, astfel încât să se poată face transferuri de bani între bănci.

  Scopul Cod Swift

  Codul Swift are un scop precis, care este acela de a oferi o identificare unică a băncii, precum şi a sucursalei respective, oferind astfel o informaţie suplimentară. De asemenea, codul Swift oferă informaţii referitoare la locaţia băncii şi poate fi folosit pentru a face transferuri de bani între bănci în diferite ţări. Acesta este necesar pentru ca transferurile de bani să se efectueze în mod eficient şi în siguranţă.

  Structura Cod Swift

  Codul Swift este alcătuit din opt sau opt până la onisprezece caractere alfanumerice. Primele patru caractere sunt literele care identifică banca. Celelalte patru sau patru până la opt caractere sunt cifre luate de la sucursala bancară. Mai mult, codul Swift poate conţine diacritice, cum ar fi "̂" sau "̌", şi poate include caractere speciale, cum ar fi "$" sau "-".

  Utilizarea Cod Swift

  Codul Swift este folosit în mod obişnuit pentru transferuri bancare internaţionale, cum ar fi trimiterea de bani în străinătate sau plata unei facturi străine. De asemenea, codul Swift poate fi folosit şi pentru a face plăţi în lei sau în alte monede. Codul Swift trebuie furnizat oricărei bănci, astfel încât aceasta să poată identifica banca şi sucursala bancară din care se transferă banii.

  De reţinut

  Codul Swift este un cod de identificare bancară utilizat la nivel global, care oferă o identificare unică a băncii şi a sucursalei bancare de la care se transferă banii. Acesta este necesar pentru ca transferurile de bani să se efectueze în mod eficient şi în siguranţă. Codul Swift este format din opt sau opt până la onisprezece caractere alfanumerice şi poate fi folosit pentru transferurile bancare internaţionale, cum ar fi trimiterea de bani în străinătate sau plata unei facturi străine.

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare